KİTABI HAZIRLANIYOR

KİTABI HAZIRLANIYOR

TRABZON-ARTVİN 20.12.2019 07:44:34 22 0
KİTABI HAZIRLANIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ile birlikte Şehrimiz Artvin Öğretim Materyali Hazırlama komisyon üyeleriyle bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesi kapsamında her ilin kendi şehrini tanıtması amacıyla bir kitap yazılmasını planlanmıştı. Bu planlama çerçevesinde ilimizde oluşturulan yazı komisyonu çalışmalarını Artvin Valisi Yılmaz Doruk’a sundu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda Vali Yılmaz Doruk, toplam 5 üniteden oluşan kitabın hazır olan ilk 3 ünitesini inceledi.

Vali Doruk, hazırlanacak kitabın ilimizi her yönüyle ve eksiksiz olarak anlatması gerektiğini ifade etti.

Artvin'de yer alan doğal güzelliklerin Artvin'e özgü kimliği ile kitapta yer alması gerektiğini belirten Doruk, Artvin'e özgü üretilen ürünlerin tanıtımı yapılırken de 'Artvin' isminin ön plana çıkarılmasının ilimizin tanıtımı açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağını kaydetti.

Doruk, Çoruh Nehri üzerindeki baraj göllerinde somon balığı yetiştiriciliğinden bahsederek balıkçılığın ekonomik faaliyet olarak kitapta yer alması gerektiğini söyledi.

Doruk, Şehrimiz Artvin ders kitabı için gösterilen çabadan dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı