KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

TRABZON-ARTVİN 1.12.2018 09:37:13 55 0
KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Jandarma komutanlığında vatani görevini yapacak olan 373’üncü kısa dönem 18 er için yemin töreni düzenlendi.

Artvin İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda gerçekleştirilen yemin törenine, Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, diğer ilgililer ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ellerini Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya koyan 18 asker yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, temel askerlik hizmetlerini başarıyla tamamlayan askerlerin 179 yıldır ülkemize hizmet eden Jandarma teşkilatının birer mensubu olmak için yemin ettiğini söyledi.

Yılmaz, Mehmetçiğin asırlardır Türk Silahlı Kuvvetlerinin olduğu kadar Türk Milletinin de gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Konuşmasında askerlere de hitap eden Yılmaz, ” İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir.” diye konuştu.

Törende, yemin eden askerler adına Jandarma Er Emin Kocabaş bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı İdris Akça tarafından atış, spor ve eğitim alanlarında birinci olan erlere hediyeleri verildi.

Tören sonrası aileler çocuklarıyla hasret giderdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI