KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 21.11.2019 08:22:36 23 0
KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, Vali Yılmaz Doruk başkanlığında 2019-2020 yılında alınacak kış tedbirleri ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla 1 Aralık -1 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yolcu ve yük (eşya) taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Artvin il genelinde kış mevsimi nedeniyle karayollarında ve köy yollarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması için alınacak tedbirler ve kurumlar arasında iş birliği sağlamak amacıyla “Kış Tedbirleri” konulu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

Artvin Valiliği Toplantı Salonunda, '2019-2020 Kış Tedbirleri' toplantısına Vali Yılmaz Doruk, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, ilçe kaymakamları ile ilgili daire amirleri katıldı.

Vali Doruk’ toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, kış mevsiminde il genelinde alınacak trafik tedbirlerini ilgili kurum amirleriyle görüşeceklerini söyledi.

Kış aylarında, kar yağışından dolayı ulaşım ve eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklara değinen Vali Doruk, “Bu aksaklıkların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve eğitim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için oldukça önemlidir. Dolayısıyla ilgili kurumlarımızın amirleri üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları titizlikle yerine getirmelidirler.” dedi.

Karayolları 102. Şube Şefi Hamza Eken tarafından kış tedbirleri ile ilgili ana konuları kapsayan sunum gerçekleştirildi.

-Kış lastiği uyarısı

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla 1 Aralık -1 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yolcu ve yük (eşya) taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği kullanılması zorunlu hale getirildiği belirtildi.

Kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzluklar ve alınacak tedbirlerle ilgili yapılan sunumun ardından, kış mevsiminde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için, ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenerek, kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI