KGF BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

KGF BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

TRABZON-ARTVİN 17.09.2018 15:01:35 26 0
KGF BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 6.Başkanlar Kurulu Toplantısı 14-15 Eylül 2018 tarihlerinde Artvin’de yapıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 6.Başkanlar Kurulu Toplantısı 14-15 Eylül 2018 tarihlerinde Artvin’de yapıldı.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Artvin Gazeteciler Cemiyeti Derneği Toplantı Salonunda yapıldı.

Bölge basınının problemleri ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergün Ata, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Cemiyeti Başkanı İhsan Uluözlü, 53 Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Bayrak, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haluk Ayyıldız, 19 Eylül Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Durmuş Karaağaç, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve bir önceki dönem başkanı Tolga Gül, KGF Artvin Saymanı Orhan Sevinç, KGF Denetleme Kurulu üyesi Pervin Alkan, Artvin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminden Yusuf Okur, Adem Güngör ve Buket Çelik katıldı.

Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize,Tokat ve Trabzon’dan basın temsilcilerini buluşturan toplantının açış konuşmasını yapan AGC Başkanı Zeki Alkan yaptı.

Alkan yaptığı açıklamada, “Halen bu meşakkatli görevi aktif olarak yapmakta olan değerli basın mensupları arkadaşlarım; bu zor şartlar altında büyük bir özveri göstererek mesleğe büyük emek veriyorsunuz. Bugün burada Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 6.Başkanlar Kurulu Toplantısı için bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

Basın sektörünün son dönemlerde sancılı bir dönemden geçtiğini ve zor durumda olduğunu belirten Alkan, yaşanan sıkıntıların pek çok sebebi olduğuna konuşmasına ekledi.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen yaptığı açıklamada ise Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun mesleğin ve meslektaşların sorunlarını tartışmak ve bu sorunlara çareler üretmek maksadıyla 18 üye cemiyet başkanlarının katılımı ile gerçekleştirdikleri Başkanlar Konseyi toplantısının 6.cısını yapmak üzere Artvin’e geldiklerini belirterek, Artvin’de gördükleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin misafiri olarak geldikleri Artvin’de güzel bir şekilde ağırlandıklarına vurgu yapan Erişen, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan

nezdinde tüm cemiyet mensuplarına ve basın emektarları ile Artvin’de kendilerini ağırlayan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkürlerini iletmek istediğini ifade ederek, federasyonun amaç ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun gerçekleştirdiği ve 80 ilin katıldığı başkanlar konseyi toplantısı öncesinde federasyonların toplantılar gerçekleştirerek gündem değerlendirmelerinde bulunduklarını hatırlatan Erişen, mesleğin içerisinde bulunduğu sorunlar yumağını bir nebze çözebilmek ve bu sorunları da bizzat yerinde tespit etmek maksadıyla düzenlenen bu çalışmanın verimli ve başarılı geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen’in açıklamalarının ardından toplantıya basına kapalı bir biçimde devam etti. Toplantı sonrasında Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 6. Başkanlar Konseyi ev sahibi cemiyet başkanı sıfatıyla Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi. Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, bir önceki dönem başkanı ve KGF İstişare Kurulu Üyesi Tolga Gül ve KGF Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sevinç tarafından Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen’e teşekkür plaketi sunuldu. Ayrıca Genel Başkan Erişen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergün Ata ve katılımcı cemiyet başkanlarına çeşitli hediyeler sunularak katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Katılımcılar Artvin Gazeteciler Cemiyet Binasının girişinde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra toplantı son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı