KAZIM KOYUNCU MEZARI BAŞINDA ANILDI

KAZIM KOYUNCU MEZARI BAŞINDA ANILDI

TRABZON-ARTVİN 26.06.2019 07:41:25 36 0
KAZIM KOYUNCU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Hayati Akbaş

HOPA-Kanserden 33 yaşında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu'nun Yeşilköy Köyü'ndeki kabri başında düzenlenen anma törenine annesi Hüsniye, ablası Canan, abisi Hüseyin Orhan ve kardeşi Niyazi Koyuncu katılırken, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Taner Çakır, Laz Kültür Derneği Başkanı Av. Mehmet Ali Beşli, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Turan, Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, Hopaspor taraftar grubu olan, 'Denizin Asi Çocukları' dostları ve sevenleri katıldı. Anmaya Gürcistan’dan gelen yazar Givi Kaçava ve yine Gürcistan Kazım Koyuncu dostları da katıldılar.

Saygı duruşu ile başlayan anma töreni, Kazım Koyuncu ile ilgili duygu ve düşüncelere yer verilen konuşmalarla devam etti.

Anmada Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Halkevleri adına Kamil Ustabaş, Laz Kültür Derneği Başkan yardımcısı Ertuğrul Turan, Emekli İlköğretim Müfettişi Hasan Azaklı birer konuşma yaparak Kazım Koyuncu ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattılar.

Kazım Koyuncu’yu, aramızdan ayrılışının 14'ncu yılı dönümünde anmak için sevenleriyle, dostlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden konuşmacılar “İçimizdeki hüzün, burukluk her zaman var. Böyle özel zamanlarda daha duygusal oluyoruz. Onu anmak, sevenleriyle bir arada olmak bizi onore ediyor. İyi ki böyle bir insan aramızdan geçti, var oldu. Kazım’ın düşünceleri, fikirleri, yaptığı ne varsa sevenleri sayesinde yaşatılacak. Geriye güzel işler bıraktı, sevgi bıraktı. Sanatsal kişiliğinin yanı sıra yaptıklarıyla gençlere örnek olması bizi mutlu ediyor. Özellikle gençlere iyi bir miras bıraktı. Onları burada görmek bizi mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Anmada Kazım Koyuncu adına açılan ani defterine de katılımcılar duygu ve düşüncelerini yazdılar. Hopa-Kemalpaşa ve Fındıklı Belediye Başkanları da ani defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. Anmaya katılan genç müzik topluluğu da Kazım Koyuncu şarkıları söylerken, Gürcistan’dan gelen yazar Givi Kaçava’da bir konuşma yaparak Kazım Koyuncu’nun kendi ülkelerinde de şarkıları ile andıklarını anlattı.

Kazım Koyuncu için A. Hopa spor taraftar grubu Denizin Asi çocuklar tarafından 2 gün sürecek bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğin İlk günü akşamı Belediye parkında düzenlenecek söyleşide Murat Meriç Şarkılarla Memleket tarihi etkinliği düzenlendi. Daha sonra Hopa sahilinde bulunan Kazım Koyuncu aniti önünde Nazım’dan Kazım’a şiirler okunacak

HOPA’NIN HER KÖŞESİNDE BİR ETKİNLİK VAR-HALUK LEVENT HOPA’YA GELİYOR

Kazım Koyuncu anma etkinliklerinin ikinci gününde Belediye meydanında Hopa HEM sergisi açılacak. Festival alanında Kazım Koyuncu spor turnuvası ardından yine Belediye parkında Çocuk Atölyesi çalışması düzenleniyor.,

Saat 13.30’da Kazım Koyuncu heykeli önünde Flüt performansı, Saat 14.00’de Hopa Meydanında Bateri performansı,, Şahintepe’sinde Tulum performansı, İnönü Caddesinde Ritim performansı, Hopa İskelesinde Piyano performansı, ve 16.30’da Hopa İskelesinde İskele boyama faaliyeti düzenleniyor.

Hopa Festival arenada düzenlenecek etkinlikler saat 19.00 da başlayacak. Grup Smokin, Irmak Kaya, Onurcan Çelik, Ufuk Yılmaz ve Koray Çelik sahne alacak. Gecenin sonunda da sanatçı Haluk Levent Hopalılara unutamayacakları bir konser vermesi ardından program sona erecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI