KAYMAKAMLIK BİNASINA KAVUŞUYOR

Murgul Kaymakamlığı Hizmet Binasının Temeli Düzenlenen Törenle Atıldı

TRABZON-ARTVİN 27.07.2020 12:07:58 52 0
KAYMAKAMLIK BİNASINA KAVUŞUYOR

Hayati Akbaş

MURGUL-Murgul ilçesinde inşasına başlanan Kaymakamlık Hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

İnşaatına kısa bir süre önce başlanan, 3 katlı hükümet konağı 3 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

4 milyon 938 liraya ihale edilen hükümet konağının yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Temel atma töreni öncesinde konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk Murgul’un bakır madeniyle adını tüm Türkiye’ye duyurduğunu kaydetti.

Murgul’un bakır madeni nedeniyle diğer özelliklerinin ve doğal güzelliklerinin madenciliğin gölgesinde kaldığını kaydeden Vali Doruk, “ Murgul tarımda özellikle arıcılık noktasında organik ürünlere yönelik iyi bir altyapıya sahip, çok güzel doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Bu doğal güzelliği ön planda tutarak ilçede turizmi canlandırabiliriz.”

İlçede son yıllarda yapılan yatırımlara eğitim, sağlık, spor gibi alanlarda tesisleşmenin tamamlandığını kaydeden Vali Doruk, “ Eğitimde ve sağlıkta Murgul ölçeğindeki bir ilçede ne olması gerekiyorsa fazlasıyla var. Son olarak hükümet konağına ihtiyaç vardı. Bugünde bunun temel atma törenini yapıyoruz. Bugünden sonra Murgul’un maden şehri kimliğinin yanında turizm şehri olarak tanıtmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta da Murgul’un bakır madenine bağlı olarak bugünlere geldiğini kaydetti.

Murgul’daki sosyal hayata buradaki maden işçilerinin şekil verdiğini kaydeden Balta, “Murgul son yıllarda yapılan yatırımlarla daha yaşanabilir bir şehir oldu. Son yıllarda Murgul’da yaşanan değişim dönüşüm Türkiye’nin hiçbir ilçesinde yoktur. Murgul bakır madenciliğiyle tüm il geneline ekonomik olarak katkısı olan bir ilçedir. Artvin’in Murgul’a vefasını da bu dönemde yapılan yatırımlarla bir nebze göstermiş olduk” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin en doğusundan en batısına yetmiş yılda yapılmayan yatırımların son 18 yılda yapıldığını kaydetti.

Kışla, “Murgul’da bu yatırımlardan en fazla pay alan ilçelerden biri oldu. Bu proje uzun zamandır yatırım programında vardı. Bunun temelini atmakta bugüne nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, hastane, kapalı spor salonu, yurt, içme suyu, TOKİ konutları, futbol sahası, kanalizasyon, ilçe giriş çıkış caddeleri, ilçe meydanı gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdik.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Doruk, Milletvekili Balta, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla birlikte butona basarak hizmet binasının temeline harç döktü.

Programa, Murgul İlçe Kaymakamı Mehmet Uğur Özerden, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı