KAYMAKAMINDAN ARICILARA ZİYARET

Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Kafkas Bal Arısı Üreticileri Derneğini Ziyaret Etti.

TRABZON-ARTVİN 10.10.2020 18:53:16 17 0
KAYMAKAMINDAN ARICILARA ZİYARET

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Kafkas Bal Arısı Üreticileri Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Temel Şimşek ile birlikte, Şavşat Kaymakamlığı adını taşıyan kovandan, Dünyaca ünlü Şavşat Bal sağımı ve alım işlemini gerçekleştirdi.

Kaymakam Özaydın, güzel ve anlamlı düşüncelerinden dolayı dernek başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederek, Şavşat'ın coğrafi konum ve bitki çeşitliği bakımından arıcılığa son derece müsait bölge olduğuna dikkat çekerek, 'Şavşat'ın konumu ve iklim durumu, biyolojik çeşitlilik, ballı ve polenli bitki ve ağaç türleri açısından floranın zenginliği ile tanınmaktadır.

İlçemizde bölgemize has Kafkas arı ırkının olması, sanayinin ve zirai ilaçlamanın olmayışı, suni gübrenin kullanılmaması, ilçe halkımızın doğaya sahip çıkması sayesinde bugünlere gelinmiştir.

Arıcılarımızın insan sağlığını dikkate alarak dürüstçe arıcılık mesleklerini sürdürmelerinden dolayı Şavşat Balı yurt genelinde ve Dünyada tercih edilmektedir. Bu hassas düşüncelerinden dolayı da tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi..


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı