KANO MİLLİ TAKIMININ YUSUFELİ KAMPI SONA ERDİ

KANO MİLLİ TAKIMININ YUSUFELİ KAMPI SONA ERDİ

TRABZON-ARTVİN 16.07.2018 07:51:44 17 0
KANO MİLLİ TAKIMININ YUSUFELİ KAMPI SONA ERDİ

Kano Milli Takımının Yusufeli Barhal Çayı üzerinde bulunan Türkiye'nin ilk yapay kano parkurunda yaptığı kamp sona erdi.

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-Kano Milli Takımının Yusufeli Barhal Çayı üzerinde bulunan Türkiye'nin ilk yapay kano parkurunda yaptığı kamp sona erdi.

10 gün süren kampa 4 antrenör eşliğinde 10 milli takım sporcusu katıldığı çalışmaların son gününde milli takım kampını ziyaret eden Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gündür Türkiye Kano Milli Takımının ilçede kamp yaptığını söyledi.

Kano milli takımının yılda en az 2-3 defa Yusufeli'ne gelerek ilçede kamp yaptığını kaydeden Kırbıyık, 'Yusufeli Olimpiyat Hazırlık Merkezindeki (TOHM) 10 sporcumuzda milli takım sporcularımızın deneyimlerinden faydalanmak için burada çalışmalarını sürdürüyor. Milli sporcularımız uluslararası turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Bizde ilçemizde bu milli sporcularımızı ilçemizde ağırlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.' dedi.

Su sporlarının Yusufeli’nde sevilen bir spor olduğunu kaydeden Kırbıyık, altyapılarda su sporlarıyla uğraşan 70'e yakın sporcunun olduğunu belirterek, 'Sporcu eğitim merkezlerinde başarılı olan sporcularımızı olimpiyat hazırlık merkezimize alarak, milli takımın sporcu potansiyeli oluşturuyoruz.' diye konuştu.

Milli takımdan sorumlu antrenörlerden Emre Ertek de ilçede güzel bir kamp süreci geçirdiklerini belirtti. Ertek, 'Milli takım sporcularımıza Slovakya'nın Bratislava'da yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazırlıyoruz. Şampiyona Ağustos ayının ikinci haftası olacak. En iyi şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Ertek, 'Belli başarıları yakaladıktan sonra kanoya ilgi ve destek arttı. Destek artınca da sporcuyu elimizde tutabildik. Bunun en güzel örneği Yusufeli'nde 60'ın üzerinde sporcunun olması. Kano geçmişi 1950'lere dayanan bir spor. Ülkemizde federasyon 2002’de kurulmuş. Buna rağmen hızlı bir gelişim sergiliyoruz. Sporcularımızdan Mustafa Arda Acar geçen yıl Balkon Şampiyonu oldu. Artık Avrupa ve Dünya şampiyonalarında yarı finale kalan sporcularımız var. Umudumuz hedefimiz final odaklı. Akabinde aldığımız derecelerle olimpiyatlarla boy göstermeyi amaçlıyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Milli takım sporcularından Kader Korkmaz da, milli takım kampı için 10 gündür Yusufeli'nde olduklarını kaydetti.

Kampın son derece zevkli ve güzel geçtiğini kaydeden Korkmaz, “Önümüzdeki süreçte “Gençler Avrupa Şampiyonası” ve “Gençler dünya şampiyonası” var. Bu kamp bu şampiyonlar için önemli. Bizde bu kampı en iyi şekilde değerlendirdik.' diye konuştu.

Milli Takım Sporcusu Emir Ertek de 7 yıldır kano sporuyla uğraştığının 4 yıldır da milli takım sporcusu olarak uluslara arası yarışmalara katıldığını söyledi.

Ertek, 'Yıl içindeki Avrupa ve Dünya şampiyonlarına katılmak için arkadaşlarımızla burada kamptayız. Antrenmanlarımız güzel geçiyor. Gittiğimiz yarışmalarda ilk hedefimiz yarı final ve final görmek. Çalışmalarımıza bu şekilde devam edersek başarılı olacağımızdan şüphem yok.' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı