KAHVERENGİ KOKARCA MÜCADELESİNDE KİMYASAL İLAÇ UYGULAMALARI KULLANILACAK

KAHVERENGİ KOKARCA MÜCADELESİNDE KİMYASAL İLAÇ UYGULAMALARI KULLANILACAK

TRABZON-ARTVİN 18.06.2019 10:04:06 223 1
KAHVERENGİ KOKARCA MÜCADELESİNDE KİMYASAL İLAÇ UYGULAMALARI KULLANILACAK

Hayati Akbaş

BORÇKA-Bölgemizde Fındık başta olmak üzere tüm sebze ve meyve ürünlerinde ciddi ekonomik zararlara neden olan Kahverengi Kokarca Böceği ile mücadele amacıyla, Feromon tuzak kullanımı başta olmak üzere Bakanlığımızca bir dizi Biyolojik ve Biyoteknik mücadele programının hayata geçirilmesine karar verildi.

Borçka Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belirtilen yöntemlere ilave olarak, Kokarca böceğinin henüz tam anlamıyla sahaya çıkmamış, kışlama amacıyla daha ziyade kapalı mekânlarda bulunuyor olması nedeniyle, üreticilerin kapalı alanlarda Kimyasal ilaç mücadelesi yaparak sürece katkı sunmalarının önemli olduğu açıklandı.

Zararlının kışlamak için sığındığı özellikle evlerin çatı katı, ahır, depo, atık yığınları gibi ortamlarda haşere mücadelesi yapmak, zararlı sayısının artmasını önlemek açısından oldukça önemlidir.

Mücadelede kullanılacak ilaçlar Kimyasal Formüllü ilaçlar sınıfında olduğundan, kesinlikle açık alanlarda kullanılmamalıdır.

Arıcılığın sektörel anlamda önemli olduğu bölgemizde bilinçsiz ilaç kullanımının Arılar üzerinde öldürücü etkileri olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
Metin Öztürk
27.12.2023 15:30:10
BOŞ KONUŞMALAR, HEP CAK CUK, NERDE MÜCADELE VAR.? !!!!!

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI