KAFKASÖR YAYLASINDA DÜZENLENEN OFF- ROAD OYUNLARI NEFES KESTİ

Artvin’de 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda organize edilen 5'üncü Uluslararası Off- Road yarışları nefes kesti.

TRABZON-ARTVİN 30.07.2019 07:16:53 39 0
KAFKASÖR YAYLASINDA DÜZENLENEN OFF- ROAD OYUNLARI NEFES KESTİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda organize edilen 5'üncü Uluslararası Off- Road yarışları nefes kesti.

Artvin Off-Road Kurulu tarafından bu yıl 5'incisi organize edilen Uluslararası Off-Road yarışlarına Türkiye'nin yanı sıra, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve İran'dan da ekipler katıldı. Motor gücüne göre 4 klasmanda toplam 46 ekip, oluşturulan zorlu parkurda dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışlarda bin 600 metre uzunluğundaki parkurda çamur, su birikintisi ve tümseklerden oluşan 35 engeli geçmeye çalışan yarışmacılar zor anlar yaşadı. Çok sayıda kişinin de ilgiyle izlediği yarışlarda parkuru tamamlayamayan bazı araçlar ise iş makinesi yardımıyla pistin dışına çekildi.

Yarışları Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkan Vekili Nursal Bülbül, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ve çok sayıda vatandaş izledi.

Artvin’in Tanıtımına Büyük Katkı Sağlıyor

Yarışlara katılan ve ilk startı veren Artvin Belediye Başkan vekili Nursal Bülbül, bu oyunların Artvin'in tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Bülbül, “Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Dileğim bu doğanın bu yeşilin bozulmadan gelecek nesillere aynı şekilde bırakmayı sağlarız” diyerek yarışmacılara başarılar diledi.

Artvin Off-Road Kulüp başkanı Murat Yılmaz ise,” Bu yıl 5’incisi düzenlediğimiz oyunlara geçmiş yılara göre katılım daha fazla. Çok farklı bir etap yaptık. Orman etabımız var. Çamur geçişlerimiz, kütük geçişlerimiz gibi zorlu parkurlarımız var. Özellikle orman etabımızda yarışçıların Artvin’imizin güzel ormanlarını yeşilini görmelerini istedik. Kazasız belasız yarışları bitirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gün boyu süren yarışmalar sonucunda dereceye giren pilotlara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmalarda şu sonuçlar elde edildi:

S1 Klasmanında dereceye girenler 1.124 Kapı No- Brigol Bnayi-Sosa Sosa, 2.118 Kapı No-Hüseyin Güngör-Halim Bayrak, 3.107 Kapı No-Barış Yüksek-Salih Çarşpışantürk şeklinde oluştu.

S2 Klasmanında dereceye girenler 1.206 Kapı No-Snovsh Abhasi-Konisa Lehdil, 2.209 Kapı No-Alı Klazri-Sevhan Sukar, 3. 219 Kapı Şefik Hastürk-Ela Hastürk şeklinde oluştu.

S3 Klasmanında dereceye girenler 1. 323 Kapı No-Cengiz Sarı-Murat Tunç, 2.302 Kapı No: Halil İhtiyar-Ali Kazdal, 3.306 Kapı No-Ümit Erzincan-Mecit Duran şeklinde oluştu.

S4 Klasmanında dereceye girenler ise 1.Fatih Solmaz-Murat Solmaz, 2. Losa Naksidze-Losa Saridze, 3.Sabri Yapıcı-Tuncer Atan şeklinde oluştu. Klasmanlarda 1.olanlara çeşitli miktarlarda para ödülünün yanı sıra kupa ödülleri protokol tarafından sunuldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI