KAFKASÖR BOĞA GÜREŞLERİNİN İLK GÜNÜ SONA ERDİ

Bu yıl Belediyemi organizasyonunda düzenlenen, 40’ıncı Kafkasör Boğa Güreşlerinin ilk gününde Deste, Ayak, Küçük Orta ve Süper Baş kategorilerinde güreşler yapıldı

TRABZON-ARTVİN 22.08.2021 10:07:26 53 0
KAFKASÖR BOĞA GÜREŞLERİNİN İLK GÜNÜ SONA ERDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Bu yıl Belediyemi organizasyonunda düzenlenen, 40’ıncı Kafkasör Boğa Güreşlerinin ilk gününde Deste, Ayak, Küçük Orta ve Süper Baş kategorilerinde güreşler yapıldı.

Kafkasör Boğa Güreşlerinin ilk gününde yapılan deste, ayak, küçük orta ve süper baş kategorilerinde gerçekleşen güreşleri Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP PM Üyesi İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, CHP Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Borçka İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz, Murgul İlçe Başkanı Mehmet Durmuş, Disk/Geneliş Artvin Şube Başkanı Selim Bilgin, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Çoruh, Artvin İl Genel Meclisi üyesi Zafer Gülenç ve Ardanuç İl Genel Meclisi üyesi Talip Işık izledi.

Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali bu yıl Pandemi koşulları nedeniyle yalnızca Boğa Güreşleri etkinliğiyle gerçekleştirildi. 21 Ağustos Cumartesi günü başlayan Boğa Güreşleri etkinliğinin ilk gününde Deste, Ayak, Küçük Orta ve Süper Baş kategorilerinde olan boğaların güreşleri gerçekleşti. Güreşlerin ilk günü 380 kg'ye kadar olan Deste kategorisinde boğa güreşlerinin kura çekimi ve boğa güreşleriyle başladı. Deste kategorisinde 8 boğa mücadele etti. Finale kalan Hamza Çınar ve Çınar Kardeşlerin boğalarının güreşinde, Hamza Çine'nin Küçük Efe isimli boğası galip gelerek Deste kategorisinin şampiyonu oldu.

Güreşler 381- 430 kg aralığında ki Ayak kategorisinde 9 boğanın güreşleri ile devam etti. Kıyasıya geçen güreşler sonucunda finalde Mehmet Kuri’nin Katliam isimli boğası ile Seçkin Kartal’ın Pehlivan adlı boğası karşı karşıya geldi. Nefes kesen final mücadelesinin galibi Mehmet Kuri’nin Katliam isimli boğası galip gelerek Ayak kategorisinin şampiyonu oldu.

791-950 Kg aralığında ki Süper Baş Kategorisinde Mehmet Baki Bayrama ait 26 sırt numaralı Boğa şampiyon oldu.

Günün son finali olan 431-500 kg arasındaki Küçük Orta Kategorisinde ise Şemsettin Turan’a ait 41 sırt numaralı Ustura Nişan şampiyon oldu.

Küçükorta Kategorisinde dereceye giren boğa sahiplerine CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Süper Baş Kategorisinde dereceye giren boğa sahiplerine CHP PM Üyesi İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Ayak Kategorisinde dereceye giren boğa sahiplerine Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve Deste Kategorisinde Dereceye giren Boğa Sahiplerine CHP İl Başkanı Ahmet Biber kupalarını ve ödüllerini takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI