KAFKASÖR ARENAYA ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL TRİBÜN

KAFKASÖR ARENAYA ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL TRİBÜN

TRABZON-ARTVİN 24.06.2019 10:35:40 26 0
KAFKASÖR ARENAYA ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ÖZEL TRİBÜN

Hayati Akbaş

ARTVİN-27-30 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 39. Kültür Turizm ve Sanat Festivali için tüm hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kafkasör Arenada engelli vatandaşların festival boyunca rahat edebilmeleri için özel tribün yaptıklarını söyledi. Festival alanında engelli vatandaşlarında düşünüldüğünü kaydeden Elçin, “Engelli vatandaşlarımız için tribün yaptık. Engelli vatandaşlarımızı her daim düşünerek hareket etmeliyiz. Ayrıca festival alanına girişler ücretsiz olacak. Tuvaletler ücretsiz olacak. Otopark alanımız olacak. Bunların dışında ilk defa belediye olarak tribün arkada tarafından 50 adet çadır kuracağız ve bu çadırları isteyen vatandaşlarımıza kiralayacağız.” diye konuştu.

-Festivalin kortej yürüyüşü ile başlayacak

Elçin, “Festivalin ikinci gün Türkiye Halkoyunları Federasyonun Kulüpler arası Büyükler Türkiye finali yapacağız. Son iki günde de boğa güreşlerimiz ve konserlerimiz olacak.” dedi.

Halkoyunları yarışmaları çerçevesinde Türkiye’nin 30 farklı şehrinden yaklaşık bin kişiyi şehirde ağırlayacaklarını anlatan Elçin, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artvin Kafkasör festival alanında ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. İlimizin tanıtımı açısından festival kapsamındaki bu yarışmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Kafkasör festivalinin temelinde boğa güreşleri geleneğinin olduğunu kaydeden Elçin, “Boğa güreşlerinde toplam ödülü 92 bin lira olarak belirledik. Geçen yıla oranla yüzde 31 oranında ödülleri artırdık. Başboğa kategorisi şampiyonu 21 bin lira, başaltı 18 bin, büyük orta 15 bin, küçük ortak 12 bin, ayak 10 bin, deste kategorisi 8 bin ve süperbaş kategorisi şampiyonu da yine 8 bin lirayla ödüllendirilecek. Festivalime daha çok ve kaliteli boğaların katılması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

-Festival alanında 33 esnaf çadırının kurulacak

Elçin, festival alanında 33 esnaf çadırının kurulacağını ve bu çadırların büyüklüklerine göre 750 ve 1000 lira olarak fiyatlandırılacağını belirterek çadırların kurularının salı günü çekerek esnaflara teslim edileceğini vurguladı.

-Halkın mağdur olmasının önüne geçeceğiz

Bu çadırlardaki ürünlerin Artvin Belediyesinin denetiminde, zabıta ekiplerinin mühürlediği fiyat tarifesi üzerinden satışının yapılacağına kaydeden Elçin, “Bu vesile ile halkın mağdur olmasının önüne geçeceğiz. Esnafımızı da desteklemeyi ihmal etmeyeceğiz. Dengeyi sağlayarak bu işi yürüteceğiz. Çarşıdaki döner fiyatı neyse orada da fiyatlar aynı olacak. Şehirde su fiyatı neyse Kafkasör’de de o olacak. Vatandaşımız mağdur olmayacak, esnafta kazanacak. Vergi levhası olmayan hiç kimse esnaf çadırı açamayacak” dedi.

Elçin, Artvin Belediyesi olarak Kafkasör Festival alanı satın alarak Artvin halkına mal etmek için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı