“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAMPANYASINA” TAM DESTEK

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAMPANYASINA” TAM DESTEK

TRABZON-ARTVİN 18.03.2019 09:16:48 8 0
“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAMPANYASINA” TAM DESTEK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yönelik yeni bir istihdam seferberliği çağrısı üzerine başlatılan “İstihdam Seferberliği” kampanyası kapsamında Artvin’de toplantı düzenlendi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında valilik makamında gerçekleştirilen “İstihdam Seferberliği ”istişare toplantısına Artvin SGK İl Müdürü Kahraman Derece, Artvin Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Cevdet Ertürk, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt katıldı.

Toplantıda, 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına çağrısı sonucunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında hazırlanan yeni istihdama ücret desteği, yeni istihdamın SGK Prim ve vergiye desteği ile kısa çalışma ödeneklerine ait teşviklere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, burada yaptığı konuşmada, “Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği kampanyasının, iş dünyasına ve girişimcilere 8 farklı teşvik sunduğunu, bunların pek çoğunun da tarihi destekler şeklinde olduğunu söyledi.

Vali Doruk, programın uygulanmasında ticaret ve sanayi odalarına, sivil toplum kuruluşlarına ve işverenlere büyük görevler düştüğünü de kaydetti.

Öte yandan “İstihdam Seferberliği” kapsamında il genelinde iş dünyasına ve girişimcilere bilgilendirme toplantıları yapılacağı ve esnaf ziyaretlerinde bulunulacağını bildirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI