İŞKUR'DAN ÇALIŞAN ANNELERE 400 TL'LİK BAKIM DESTEĞİ

İŞKUR'DAN ÇALIŞAN ANNELERE 400 TL'LİK BAKIM DESTEĞİ

TRABZON-ARTVİN 5.11.2018 09:49:35 17 0
İŞKUR

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yürürlüğe konulan “Çocuk Bakım Desteği” ile bölge istihdamına desteklemeye devam ediyor.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yürürlüğe konulan “Çocuk Bakım Desteği” ile bölge istihdamına desteklemeye devam ediyor.

Bölgemizde işsizlikle mücadele ve kadın istihdamının artırılması çalışmaları hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Artvin İŞKUR İl Müdürü Cevdet Ertürk, yürürlüğe konulan yeni programlar ile bölge istihdamını destekleme kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İŞKUR İl Müdürü Ertürk yaptığı açıklamasında; “Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Şurası kapsamında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna istihdam teşvik paketi açıklanmıştır. Söz konusu teşvik Sanayi sektöründe mesleklerde en az yüzde elli istihdam garantili olarak düzenlenecek mesleki eğitim kursları ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen iş başı eğitim programlarında ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü’nün (MEGİP) kapsamında yer alan mesleklerde en az yüzde elli istihdam garantili olarak düzenlenen programlara katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık en fazla 400 TL bakım desteği program süresince karşılanacaktır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI