İNSANLIK ÖRNEĞİ

İNSANLIK ÖRNEĞİ

TRABZON-ARTVİN 1.02.2019 09:46:30 47 0
İNSANLIK ÖRNEĞİ

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Şavşat Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ilk cerrahi müdahale yaralı bir köpeğe gerçekleştirildi.

İnşaat yapım çalışmaları tamamlanan ancak tedavi malzemelerinin tedarik çalışmaları devam eden merkezde geçici olarak barındırılan yavru köpeklerin aşıları Belediye Meclisi Üyesi aynı zamanda Veteriner Hekim olan Mehmet Ali Baba tarafından yapıldı. Yavru köpeklere yapılan aşılarının ardından yaralı olarak rehabilitasyon ve tedavi merkezine getirilen bir köpeğe de acil müdahale edildi.

Konu hakkında bilgi veren Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk: “Artvin Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün katkıları ile yapmış olduğumuz bu merkezin inşaat çalışmaları tamamlandı. Sokak hayvanlarına gerekli tedavileri yapabilmek için gerekli olan tüm malzemeler için İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile görüşmelerimiz devam ediyor. Üniversite Genel Sekreteri hemşerimiz Sayın Prof. Dr. Erdoğan Köse ile sayın rektörümüzü ziyaret ettik ve kendilerinden merkezimiz için destek istedik. İnşallah kısa sürede merkezimiz hazır hale gelecek. Bugün buraya yavru köpekleri beslemek için gelmiştik. Meclis üyemiz Veteriner Hekim Sayın Mehmet Ali Baba’da bizimle birlikte gelerek buradaki yavru köpeklerimize aşılarını yaptı. Aynı zamanda dışarıda tahminen kurt saldırısına uğrayıp yaralanan bir köpeğimize de cerrahi müdahaleyi gerçekleştirdi. Ümit ediyorum birkaç güne kadar tamamen sağlığına kavuşmuş olacak” dedi.

Başkan Öztürk: “Şuanda bu merkezde 2 personelimiz sürekli görevlendirildi. Arkadaşlarımız hem buranın temizliğiyle hem de burada barınan özellikle yavru köpeklerin bakımlarını yapıyorlar. Şavşat Belediyesi olarak imkânlar doğrultusunda sokak hayvanlarının burada bakımlarını yapıyoruz. Ancak tabi ki duyarlı vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz” dedi.

Yapılan cerrahi tedavi hakkında bilgi veren Meclis Üyesi Mehmet Ali Baba ise: “İlk aşıları daha önceden yapılan yavru köpeklerinin devam aşılarını yaptık. Kurt tarafından bacağından yaralanan köpeği ise uyutarak bacağındaki yaraya müdahale ettik. Yaptığımız müdahale ile yaralı köpeğimiz 2-3 gün içerisinde yeniden sağlığına kavuşacak. Böylesine önemli bir merkezin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI