İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI, ARTVİN’DE

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI, ARTVİN’DE

TRABZON-ARTVİN 10.11.2018 17:57:44 25 0
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI, ARTVİN’DE

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Artvin’de, Vali Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret etti.

Hayati Akbaş

ARTVİN-İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Artvin’de, Vali Yılmaz Doruk’u makamında ziyaret etti.

Vali Doruk ve beraberindeki il protokolü Bakan Yardımcısı Çataklı’yı valilik önünde karşıladı. Bakan Yardımcısı Çataklı, daha sonra valilik makamında Vali Doruk’tan ilin sorunları ve devam eden kamu yatırımları hakkında bilgi aldı.

Vali Doruk’la bir süre sohbet eden Çataklı ziyaret sonrası valilik şeref defterini imzalayarak günün anısına duygularını yazdı.

Çataklı ardından Vali Doruk’la birlikte Sarp Sınır kapısına giderek devam eden modernizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeler sonrası Sarp Sınır Kapısı Toplantı Salonuna geçen Çataklı, sınır kapısındaki işleyiş ve devam eden modernizasyon çalışmaları hakkında Doruk’tan brifing aldı.

-Sarp Sınır Kapısı 2019’da tamamlanacak-

Vali Doruk, modernizasyon çalışmaları devam eden Sarp Sınır Kapısı’nın 2019 yılının ilk aylarında hazır hale geleceğini söyledi. Sarp’ın çok aktif bir sınır kapsısı olduğunu vurgulayan Doruk, “ Geçen yıl kapıdan 7 milyon yolcu giriş çıkış yaptı. 2018’in 10 aylık döneminde ise 6 milyon yolcu giriş çıkış yaptı. Kapıda devam eden inşaata rağmen yolcu ve araç geçişlerinde hiçbir aksaklık yaşanmıyor. Kapı yüzde yüz kapasite ile çalışır durumdadır. “Yap-işlet- devret” modeli çerçevesinde Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğince Sarp Sınır Kapsısı fiziki alanı yenile çalışmaları aralıksız devam ediyor.” dedi.

-Türkiye’nin en prestij projelerinden birisi haline gelecek-

Sarp Sınır Kapısının Türkiye’nin kara sınır kapıları arasında yolcu trafiği bakımından ilk sırada yer aldığını belirten Doruk, kapının modernizasyonu tamamlandığında Türkiye’nin en prestijli kapılarından birisi olacağına inandığını söyledi.

-Gümrük sahası 46 bin metre karelik alana sahip olacak-

Mevcut gümrük sahasının 36 bin 191 metrekarelik alana sahip olduğunu anımsatan Vali Doruk, “Kapıda sürdürülen yenileme çalışmalarıyla birlikte sınır kapımız 46 bin 336 metre karelik alana kavuşacak. Yeni proje ile 20 yolcu giriş çıkış peron sayısı, araç peron sayısı ise 12’ye çıkacak. Ayrıca yolcu koridorlarında yürüyen merdiven ve yürüyen yol yapılıyor. Araç işlemi yapacak polis, tescil, muayene kantar ve vezne personeli tek noktada toplanmıştır. Gümrük sahası ve hizmet binalarının yapımına devam ediliyor. Dolayısıyla kapıdaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra yolcu trafiği daha etkin ve sağlıklı bir şekilde sürdürülecektir.” dedi.

Bakan Çataklı’nın ziyaret ve incelemelerine Vali Doruk’un yanı sıra, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Artvin Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Kemalpaşa Kaymakamı ve Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Kemal Akpınar, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir ile Gümrük Müdürü Mehmet Keşke eşlik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI