HOPA’DA TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

HOPA’DA TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

TRABZON-ARTVİN 10.04.2019 13:34:28 55 0
HOPA’DA TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 174. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da Türk Polis Teşkilatinin174 kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hopa’da Belediye Parkında düzenlenen kutlamaya Kaymakam Abdurrezzak Canpolat, , Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fatih Kalaycı,, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Siyasi parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürsoy tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önem ve anlamını içeren konuşma yapıldı.

Hopa İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Aziz Türk Halkının sevgi ve güvenini kazanmış, Demokratik Hukuk Devletinin, Atatürk İlke ve İnkılapları ile Cumhuriyetin teminat Türk Polis Teşkilatının 174’uncu kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirterek hepinize “Hoş geldiniz” diyor ve saygılarımı sunuyorum.

Şan ve Şerefle 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan Teşkilatımız, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın hakli gururunu yaşamaktadır.

Emniyet Teşkilatı toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hâkimiyetini ve Devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir.

“Adaleti olmayan güç zalim, gücü olmayan Adalet ise acizdir”.

Polis başta Anayasa ve kanunların verdiği yetkiyle Adalete dayalı bir kuvvettir. Dolayısıyla, en başta görevimiz Devletin ve Adaletin her köşede var olduğunu hissettirmektir.

Olayların Önlenmesi ve suçların aydınlatılmasında halkımız Polisimize güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. İlerleyen Teknoloji sayesinde 155 Polis İmdat hattı ve Acil SMS hizmetleriyle 24 saat boyunca en hızlı şekilde Polise ulaşılabileceği bilinmeli, her daim Polis ve vatandaş el ele olmalıdır.

Günümüzde Çağdaş Güvenlik anlayışı, suçun olumsuz şartlar altında işlendiğini kabul etmekte ve suça iten şartların ortadan kaldırılabilmesi için başta halkın, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da bu alanda katilimin öngörmektedir.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki halkımızın polisimize göstermiş olduğu sevgi ve güven zor görevlerimizin yerine getirilmesinde bizlere güç vermektedir.

Türk Polis Teşkilatı iki asra yak ı n engin deneyimi, yetişmiş personel gücü ve modern donamıyla, Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, kamu düzenini tesis etmek, suçu önlemek ve suçu aydınlatmada olağanüstü bir gayretle görev yapmaktadır.

Bu görevlerin ifasında üstün gayret gösteren, Ailelerinden ve istirahatlerinden fedakârlık ederek saat mefhumu gözetmeden görev yapan değerli meslektaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.

Bu duygu ve düşüncelerle Devletimizin ve Milletimizin selameti uğruna şehadet yolunda yürümekten bir an bile şüphe etmeyen şehitlerimizin Aziz hatıralarını rahmetle anıyor, Emekli ve Gazilerimiz ve halen görevleri başında bulunan değerli meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bizleri bu gururlu günümüzde yalnız bırakmayan ve destekleyen, her zaman arkamızda hissettiğimiz Devlet büyüklerimize ve kıymetli Hopa halkına şahsim ve personelim adına teşekkür ediyor, yüce Milletimizin hizmetinde daha nice yıllara ulaşmak dileğiyle saygılarımı arz ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Tebrikleri kabul eden Gürsoy ile Protokol ve törene katılanların fotoğraf çekimi ardından Atatürk anıtı önündeki tören de sona erdi.

Polis günü kutlama programı Polis Lokalinde devam etti. Kaymakam Canpolat ve beraberindekiler burada Polislerin gününü kutladı. Polis lokalinde Polisler tarafından konuklarına çeşitli ikramlar yapıldı. Kaymakam Canpolat “ Emniyet Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, devlet ve milletin huzuru ve güvenliği için hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm polis teşkilatı mensuplarına aileleriyle birlikte sağlık, huzur, barış ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI