HOPA’DA ‘ÇOCUKLARA ŞİDDET VE İSTİSMAR’ PROTESTO EDİLDİ

Artvin’in Hopa ilçesinde, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi.

TRABZON-ARTVİN 5.07.2018 15:12:45 29 0
HOPA’DA ‘ÇOCUKLARA ŞİDDET VE İSTİSMAR’ PROTESTO EDİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Artvin’in Hopa ilçesinde, çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamaları ile protesto edildi.

Artvin’in Hopa ilçesinde Sosyalist Kadın Meclisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) CHP, Halkevci, ÖDP ve HDP’li kadınlar çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayların protesto ettiler. Hopa belediye parkında toplanan kadınlar İnönü Caddesi üzerinden başlattıkları yürüyüşleri Dumlupınar Caddesi üzerinden devam ettirerek Hopa Cumhuriyet meydanında toplandılar.

‘İstismara susma, Hesap sor’ pankartı açan kadınlar adına konuşan Sevcan Altunkaya, her gün bir çocuğun cinsel istismara uğrayarak öldürüldüğü bir ülkede yaşamaktan utanç ve öfke duyduklarını söyledi. Altunkaya, “Çocukları koruyamayan adaletsizlikten, hukuksuzluktan utanç ve öfke duyuyoruz. İstismara uğrayan ve katledilen Leyla ve Eylül ile tüm çocuklarımız için herkesi ses çıkarmaya çağırıyoruz. Çocukların düşlerini karanlığa teslim etmeyeceğiz. Onlar bizim karanlıklar giyip sessizce ölmemizi istiyorlar. Teslim olmayacağız, hesap soracağız” diye konuştu.

Grup daha sonra dağıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI