HOPA’DA 2’NCİ LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.

HOPA’DA 2’NCİ LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.

TRABZON-ARTVİN 24.10.2018 06:58:22 26 0
HOPA’DA 2’NCİ LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.

Hopa TSO tarafından 2’ncisi organize edilen Lojistik Çalıştayında gündem Bölge ve Hopa ekonomisi ile Gürcistan ve İran ile ilişkiler oldu.

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 2’ncisi organize edilen Lojistik Çalıştayı Oda’nın Atatürk konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hopa’da düzenlenen çalıştaya Vali yardımcısı Seda Başoğlu, Hopa Kaymakamı Abdurrzzak Canpolat, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Tiflis Ticaret Ataşesi Kerim Özgün Hemdil, Acara Ticaret Odası Başkan Tamaz Shavadze, ARİAD Başkanı Seçim Altunkaya, Hopa Motorlu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Celil Yıldırım, Oda üyesi İşadamları ve Nakliye firması sahipleri ile çevre il ve ilçelerden iş adamları katıldılar..

Çaliştay’a davetli ve konuşmacı olarak UND İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, Deniz ve İç sular Genel Müdür Yardımcısı Taner Keskin, T.C. Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Gürcistan Cumhuriyet Trabzon Başkonsolosu Avtandıl Mıkatsadze İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu Ticari Ataşesi Mohammad Yazdanpanah Shorgol, Gürcistan Kara Ulaştırma Genel Müdürü Mıkhaıl Khmaladze, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Laba Putkaratdze, Ticaret Bakanlığı Lojistik Dairesi Bşk. Metin Değer, HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, HOPAPORT Lojistik Danışmanı ve Lojistik Uzmanı Atilla Yıldıztekin, Karayolları Düzenleme Genel Müdürü U/A İlişkiler Koordinasyon Dairesi Bşk. Oğuz Hakan Özdemir’de katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çaliştaya katılan konuşmacıların konuşmaları Ülke ve Bölge ekonomisi, Gürcistan ve İran ile ilişkiler üzerine yoğunlaştı. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandıl Mıkatsadze’nin her iki ülke arasında dostane ilişkilerin artması ve sorunlarında zaman geçirilmeden karşılıklı diyalogla çözülmesinde ciddi gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından sona eren Çalıştay sonrası çaliştay’a katılanlara Hopa Belediye parkında bulunan Green Garden’de toplu yemek verildi.

Yemek sonrasiTSO Başkanı Osman Akyürek Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’a bir sürpriz yaparak doğum gününü kutladı ve Doğum günü pastası kestirdi. Başkan Nedim Cihan jest karşısında duygulandı ve teşekkür etti.

Hopa’daki yemek sonrası ilçeye gelen misafirler topluca Hopa Müzesine geçerek müzeyi ziyaret ettiler. Müze kurucusu Ulvi Sinan Dişli ’de misafirlerine Müze hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, Müze’de sergilenen eserler hakkında bilgiler verdi.

Müze gezisi ardından İlçeye gelen misafirlerde Hopa Kaymakamı, Belediye Başkanı ve TSO Başkanı tarafından ilçeden uğurlandılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI