HEMŞİNLİLER HİZMET VAKFI 2. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

HEMŞİNLİLER HİZMET VAKFI 2. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TRABZON-ARTVİN 30.01.2019 08:00:19 22 0
HEMŞİNLİLER HİZMET VAKFI 2. OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Hayati Akbaş

İSTANBUL-Hemşinliler Hizmet Vakfı 2. Olağan Kongresini katılarak gerçekleştirerek yeni yönetim kurulu seçildi.

Vakıf yönetiminin önerdiği isimler hazürun onayına sunulu. Yapılan açık oylama sonucunda divan heyetini başkanlığına Dursun Ali Şahin, Başkan yardımcılığına Yalçın Aydın ve Mertcan Aydın getirildiler. Divan heyeti oluştuktan sonra gündem maddelerine geçildi. İlk olarak Hemşinliler Hizmet Vakfı başkanı genel kurula hitap etmek için söz aldı.

Vakıf başkanı Necmettin Aydın vakfın çalışmaları hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Değerli hanımefendiler, Beyefendiler birincisini 26. Kasım 2016 tarihinde yapıtlığımız Hemşinliler Hizmet Vakfı kongresinin 2’incisini, siz değerli misafirlerimiz, üye ve gönüldaşlarımızın huzurunda gerçekleştirmek için bugün bir araya geldik.

Değerli hazürun, ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan Hemşinlilerle, muhtelif zamanlarda yaptığımız verimli toplandılar sonucunda 26.11.2016 tarihinde resmi olarak kurulan vakfımız bugün toplumumuzun bütününde bilinir ve yaptığı çalışmalarla kamuoyunda izlenir bir vakıf olmuştur.

Vakıfların esas amaçlarından biride, gerçek anlamda dayanışmayı, yani insanlar arasında yardımlaşmayı sürekli kılmayı sağlamaktır.

Bugün biz Hemşinliler Hizmet Vakfı olarak bu sürekliliği, duyarlı insanlar, yani bugün burada bulunan siz üyelerimiz ve mazeretleri nedeniyle aramızda bulunamayan gönüldaşlarımızın katkılarıyla aracılık etmekten son derece bahtiyarız.

Geçmiş tarihlerde, İstanbul, Ankara, Sakarya, Düzce Artvin Hopa ve Kemalpaşa ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde bulunan arkadaşlarımız, yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bir fikir sahibi olduklarını biliyoruz.

Saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler, Hemşinliler Hizmet Vakfı olarak, toplumumuzla birlikte başarmak ve başarının mutluluğunu yine toplumumuzla paylaşmayı önemsiyoruz. Yani kendine yeten, ailesi olan ve aile fertlerinin ihtiyaçlarını karşılayan birlikte ya da ayrı işlerde çalışan, üreten kendileri ve aile fertlerinin eğitim, kültür, sağlık ve beslenme gibi, her türlü ihtiyaçlarını karşılayan kadın ya da erkek olsun sağlıklı işleyen bir aile yapısı vardır. Bir de bu yapının tam tersi olan, dezavantajlı ailelerimiz vardır. Bu ailelerimizin sorunları zincirleme, adeta bir kartopu gibi gittikçe büyüyen dertleri vardır. Bu dertler ailedeki kadının mutfak derdidir. Babanın iş derdidir. Gencin okul derdidir, harçlık derdidir..
Bu dertlerle boğuşan aileyi bekleyen tehlikeler vardır.

Bu sorunlarla boğuşan aile fertlerinin dertleri başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere hepimizin ortak derdidir.

Onun için diyoruz ki; Bizim hizmet etmekle sorumlu olduğumuz kadınlar, Gençler, Çocuklarımız, Büyüklerimiz, Öğrencilerimiz, bizim hizmet etmekle sorumlu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti, Ülkemiz var. Bizim hizmet etmekle sorumlu olduğumuz Orta Asya’da, Rusya Federasyonu’nda yaşayan insanlarımız, akrabalarımız var. Bunun için, Hemşinliler Hizmet Vakfı Yönetimi, üye ve Gönültaşları olarak çok çalışacağız,.

Çok çalışarak kaynak üreteceğiz. Gerektiğinde ve ihtiyaç halinde dili, dini, milliyeti ne olursa olsun ihtiyaçlı tüm insanların ulaşması için yol olacağız, karanlıkta ışık, ihtiyaç anında sıcak bir el olacağız.

Biz bunları yaparken dışarıda, farklı platformlarda sadece konuşanlara takılıp kalmayacağız. Kısacası vakıf yönetimi olarak az söz, çok hizmet üreteceğiz.
Sözlerimi sonlandırırken, genel kurulumuzu onurlandırdığınız için
hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sevgiyle” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Vakfın faaliyet raporunu yönetim kurulu üyesi Metin Küçük genel kurula okuyarak 2 yıllık süreçte yapılan çalışmalar hakkında üyelere ayrıntılı bilgiler sundu.

Gelecek dönem tahmini bütçeyi Vakıf Başkanı Necmettin Aydın genel kurul sundu. Raporlar üzerine yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar genel kurula katılan üyelerin oyları ile ibra edildi.

Gündem gereği yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Necmettin Aydın, Semra Atasayan, Mustafa Akbıyık, Lütfü Kolçak, Orhan Aydın, Nurettin Yalçın, Mehmet Altunkaya, Şerif Sarı ve Metin Küçük seçildiler.

Yedek üyeliklere ise; Zeki Akbıyık, Sabri Karataş, Ahmet Cihan, Kerim Makar, Cihangir Göktürk, Atilla Altınkaya, Göksel Cihan, Ercan Altınkaya
Oğuz Algür seçildiler. .

Denetim kurulu asil üyeliklerine Yalçın Aydın, Habip Karabaçak ve Nurettin Koyuncu seçilirken yedek üyeliklerine de Fikret Akbıyık, Utku Altunkaya ve Asuman Aydın Güneş seçildiler.

Hemşinliler Hizmet Vakfı Genel Kuruluna katılan Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan bir konuşma yaparak, “Hemşinliler Hizmet Vakfı'nın önemini, vakfın dayanışmayı, birlikteliği, kültürün devamlılığını ve yardımlaşmayı sağladığını dile getirerek bu anlamlı vâkıfa yeni seçilen yönetimdeki arkadaşlara başarılarının devamını dilerim” dedi.

Hemşinliler Hizmet Vakfı genel kuruluna Hopa Belediye başkanı Nedim Cihan, iş İnsanı İsmet Acar, A. Hopaspor başkanı Mubin Çakmak, Artvinliler Hizmet Vakfı başkanı Esen Yağcı, İş insanları, Yılmaz Altınkaya, Varol Türker, Bürokrat Hasan Topal, Tayfun Karaali, Prof. Dr. Ahmet Cihan, Nuri Kemal Demirel, Bilim san. Ve teknoloji Bak. İstanbul İl müdür Yard. İsrafil Yıldız, İş insanı Hasan Albay, iş İnsanı Mehmet Gazioğlu Ahmet Yalçın, Topaloğlu Vakfı adına Av. Sedat Topaloğlu, Rusya federasyonundan Grasnadar Hemşinlilerinden iş insanı Haluk Köse, İstanbul Artvin dernekler federasyonu adına Hasibe Özkan, Hemşin kültürünü Araştırma ve Yaşatma derneği başkanı Av. Şenol Kolçak, Sakarya Hemşinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Hakan Özgül, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefai Uzunyurt katıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı