HAYAT BOYU ÖĞRENME İL KOMİSYONU TOPLANDI

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyonu Toplantısı Yapıldı

TRABZON-ARTVİN 16.10.2020 11:52:06 38 0
HAYAT BOYU ÖĞRENME İL KOMİSYONU TOPLANDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Öğretmenevi Toplantı Salonunda, Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk başkanlığında yapılan Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyonu Toplantısına Artvin Vali Yardımcısı Ahmet Salih Poçanoğlu, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdurrahman Anlaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Yılmaz Olgun, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hakkı Seyhan, Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sedef Korkmaz, İl Milli Eğitim Yöneticileri ile merkez ilçe ve 8 ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri katıldı.

Artvin Valisi Sayın Yılmaz Doruk toplantıda yaptığı konuşmasında, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin örgün eğitimin dışında her kesime hitap eden bir yönü olduğuna vurgu yaparak, 'Bu alanın iyi yönetilmesi yerel potansiyelin ekonomiye dönüştürülmesinde, Artvin'in otantik ve doğal yaşamının getirdiği ürünlerin turizmin hizmetine sunacak şekilde sistematik ve nitelikli olarak üretilebilmesi ilimizin kalkınmasında büyük öneme sahiptir' dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ' İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte okullarımızı sorunsuz bir şekilde kademeli ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz... Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu düşüncesi ile 'Hayat Boyu Öğrenme' faaliyetlerini çok önemsiyor, toplumun tüm kademelerinde yaygınlıkla sürdürülmesini amaçlıyoruz. Bu faaliyetleri ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayan, okul dışındaki bireylerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeye imkân sunan olanaklar olarak görüyoruz... Bu yıl Artvin olarak nüfusa oranla Halk Eğitimi Merkezlerimizde açılan kurslarımızda kursiyer sayıları açısından Türkiye'de 3. sırada yer alıyoruz' dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Kamacı, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerine dair detaylı bilgiler içeren sunumumda Artvin genelinde açılan kurslar ve kursiyer sayıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Devamında merkez ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri tarafından, pandemi sürecinde ve yıl içinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Toplantı, Artvin Valiliğince Halk Eğitimi Merkezlerimize tahsis edilen mekânların tasarımı, pandemi sürecinde açılan kursların değerlendirilmesi, eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi sonucunda açılabilecek kursların belirlenmesi, il ve ilçe düzeyinde hayat boyu öğrenme alanındaki işbirliği imkânlarının araştırılması, İl Hayat Boyu Öğrenme Eylem Planının hazırlanması, komisyonların oluşturulması ve eğitimler sonucu ortaya çıkan ürünlerin geliştirilmesi, tanıtımı ve satışına yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerin yapılmasıyla devam etti.

Toplantı, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sonlandırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı