HASTANE ÇALIŞANLARINA MÜZİK KORUSU EĞİTİMİ

HASTANE ÇALIŞANLARINA MÜZİK KORUSU EĞİTİMİ

TRABZON-ARTVİN 9.10.2018 08:39:16 30 0
HASTANE ÇALIŞANLARINA MÜZİK KORUSU EĞİTİMİ

Artvin Devlet Hastanesi Çalışanları Müzik Korosu Eğitimlere Başladı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de uzun yıllardır müzik eğitmenliği yapan Turgut Kars, birçok koro kurmuş, eğitmiş ve yönetmiş. Son olarak Artvin Devlet Hastanesi çalışanları mesai dışına kalan süre içinde koro çalışmalarına başladı.

Eğitmen olarak Emekli Müzik öğretmeni Turgut Kars yönetmenliğinde başlayan kursta halk ve Türk Sanat Müziğinin seçkin eserleri seslendiriliyor.

Önemli sağlık haftalarında konser verecek olan koro ile ilgili açıklamalarda bulunan Müzik eğitmeni Turgut Kars; “Artvin Devlet Hastanesi çalışanları bir koro kurma düşüncesi üretmiş ve hayata geçirmişler. Ben koronun kurulması ve çalıştırılması aşamasında görev almış oldum.

Henüz yeni başladık sayılır. Güzel bir koro oluşturduk. Çalışmalar da gayet iyi gidiyor. Amatör ruh ile yapılan içten, yürekten gelen çalışmalar amacına ulaşıyor. Ben uzun yıllar müzik öğretmenliği yaptım. Emekli olduktan sonra da müzik eğitmenliğine devam ettim. Bir çok korolar kurdum, sahneler aldık, çok güzel anılar yaşadık.

Artvin Devlet Hastanesi çalışanları arasında müziği seven, koroda yer almak isteyen, solo söylemek isteyenler bir liste hazırladı. Böylece yola çıktık. Bu koro da Artvinli müzikseverlerle buluşacaktır.”dedi.

Koroda yer alan ADH çalışanları, “Mesai saatimiz sona erdikten sonra koro çalışma günleri, Cuma günleri çalışma yapıyoruz. Turgut Kars hocamızın nezaretinde, gerek Türk Sanat Musikisi’nin en güzel bilindik, sevilen eserleri, gerekse Türkü ve şarkı formatında olan eserlerle çalışmalarımız devam ediyor. Müzik insanı gerçekten mutlu ediyor, rahatlatıyor ve hafta boyu yaşadığımız yorgunluğumuzu, stresimizi alıyor. Turgut Kars hocamıza teşekkür ediyoruz. Koromuz konser verecek seviyeye geldiğinde müzikseverlerin karşısına çıkacağız.” İfadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI