HAMSİ ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

HAMSİ ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

TRABZON-ARTVİN 4.01.2019 13:09:45 13 0
HAMSİ ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) tarafından öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen hamsi şenliğine katıldı.

Üniversitenin şehir yerleşkesinde düzenlenen şenlikte 500 kilogram hamsi pişirilerek öğrencilere ikram edildi.

Şenlikte öğrenciler ve akademisyenler arasında yapılan ızgaraya en hızlı hamsi dizme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.

Şölende ızgarada pişirilen hamsileri tüketen öğrenciler daha sonra türküler eşliğinde horon ve diğer yöresel oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.

Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AÇÜ Rektörü Prof. Fahrettin Tilki'de ızgara başında hamsi pişirerek öğrencilere hamsi ikram etti.

Rektör Fahrettin Tilki basın mensuplarına yaptığı açıklamada üniversite bünyesinde ilk defa bu kadar kapsamlı bir şekilde hamsi şenliği düzenlendiği söyledi.

Tilki, 'Şenliğimize katılarak bizlere destek veren valimize, belediye başkanımıza, kurum amirlerimize, öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Şenliği düzenlemekteki amacımız, cumartesi günü final sınavları başlayacak. Sınavlar öncesi öğrencilerimize moral motivasyon sağlamak. Öğrencilerimiz bugün burada dolasıya eğlenerek stres atıyor. Buda inşallah sınavlarına yansır ve daha başarılı olurlar.' dedi.

Hamsi şenliğini bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Tilki, 'Organizasyonumuz kapsamında 500 kilogram hamsi pişirdik. 2 bine yakın öğrencimizle güzel bir şenlik olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimize yönelik yıl içinde buna benzer sosyal aktivitelerimiz devam edecek.' diye konuştu.

AÇÜ öğrencilerinden Ayşe Kocaman, Trabzonlu olduğu için hamsiyi çok sevdiğini ifade ederek, şenliğin sınavlar önce kendinse moral motivasyon sağladığını söyledi. Kocaman, 'Memleketimi çok özlemiştim. Bol bol hamsi yiyerek bir nebzede olsun memleket özlemimi giderdim.' dedi.

Hamsilerin tüketilmesinin ardından “Hamsi Karsız Olmaz” sloganıyla kamyonlarla dağlardan getirilen kar alana boşaltıldı.

Durum karşısında şaşkına dönen öğrenciler, daha sonra bir süre kartopu savaşı yaparak eğlenceli dakikalar geçirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı