GÜRCÜ ÇOCUKLAR ARTVİN’DE

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Gürcistan'dan gelen yaklaşık 40 öğrenci ile öğretmen ve okul yöneticilerini makamında kabul etti.

TRABZON-ARTVİN 24.04.2018 08:13:09 15 0
GÜRCÜ ÇOCUKLAR ARTVİN’DE

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Ömer Doğanay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Gürcistan'dan gelen yaklaşık 40 öğrenci ile öğretmen ve okul yöneticilerini makamında kabul etti.

Vali Doğanay, kabulde yaptığı konuşmada, komşu ve dost ülke Gürcistan'ın çocuklarını Artvin'de görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ' 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincimizi, buraya kadar gelerek, bizlerle paylaştığınız için, her birinize şahsım, Artvin’in tüm çocukları ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünyada, çocuklara armağan edilmiş tek milli bayram olan 23 Nisan’ın coşkusunu, siz komşu ve dost ülkenin çocukları ile birlikte yaşamanın mutluluğunu duyduğunu belirten Doğanay,” Siz çocuklar hesapsız, riyasız ve yalansız sevginin adısınız. En saf, en temiz, en duru sevgiyi sizlerin gözlerinden, sizlerin o güzel yüzlerinden, minik ellerinden başka nerede bulabiliriz ki? Onun için her çocuk benim gözümde, adeta çöldeki bir vaha gibi, sevinç ve huzur kaynağıdır. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı inançlardan olmak farklı ülkelerin çocuklarının birbirleriyle tanışmasına, kaynaşmasına nasıl engel değilse, büyüdüğünüzde de bu ortak zemine sahip çıkın.” diye konuştu.

Ülkelerin geleceğinin çocuklar olduğunu vurgulayan Doğanay,” şunları söyledi: “Bugün lisanlarınız farklı da olsa, nasıl gönülden gönüle kurduğunuz köprüyle anlaşabiliyorsanız, büyüdüğünüzde de aynı şekilde ortak sevgi dilinizi koruyun. Ben ülkelerimizin geleceği olan siz çocuklara güveniyorum. Sizlerin kalbindeki güzelliğin, temizliğin, sıcaklığın tüm insanlığı saracak kadar büyük, herkese yetecek kadar bereketli olduğuna inanıyorum. Sizler, ileride hayatın her alanında sorumluluk sahibi büyükler haline geldiğinizde, inanıyorum ki, dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Yeter ki kalbinizdeki ve zihninizdeki masumiyeti kaybetmeyin. İlimizde kuracağınız dostlukların gelişerek devamını ve kalıcı olmasını, ülkelerimiz dostluğunun daha da gelişmesine katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023’de, hem kendi çocuklarımızın, hem de tüm çocuklarının, güvenli, güzel ve müreffeh bir dünyaya kavuşmuş olmasını diliyorum. Annelerinize, babalarınıza, tüm arkadaşlarınıza, selamlarımı, sevgilerimi iletin. Hepinize sağlık, başarı, mutlu gelecek diliyorum. Sevgiyle kalın.” dedi.

-Gürcistan, Türkiye’nin dost ve kardeş ülkesidir

Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile her alanda iş birliği içerisinde olduklarına işaret eden Vali Doğanay, 'Biz hem Gürcistan hem de Acara Özerk yönetimi ile sadece ekonomik anlamda iş birliği içerisinde değiliz. Hem ekonomik, hem kültürel hem de sosyal hayatı ilgilendiren alanlarda birlikte çalışma sergiliyoruz.” diye konuştu.

Doğanay, Türkiye olarak Gürcistan ile dostluk ve kardeşlik ilişkisine çok önem verdiklerini kaydetti.

Çocuklara, Artvin Valiliğince hazırlatılan Artvin Tanıtım Cd’sinin Gürcü diline çevrilmiş hali izletildi. Komşu ülkenin çocuklarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Doğanay, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Vali Doğanay, ziyaretin sonunda konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı