GÜMÜŞ, KAFKASÖR ÖNEMLİ

Kültür Turizm İl Müdürü Ömer Gümüş, İl Genel Meclisi 5’inci oturumunda Kafkasör kayak merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TRABZON-ARTVİN 9.02.2021 12:43:54 27 0
GÜMÜŞ, KAFKASÖR ÖNEMLİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Kültür Turizm İl Müdürü Ömer Gümüş, İl Genel Meclisi 5’inci oturumunda Kafkasör kayak merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gümüş: “Kafkasör turist alanı 4 milyon 450 metre kare alanda bulunuyor.9 otel 5 yerimiz var aynı zamanda madenin panzehri olduğuna dikkat çeken Gümüş. “Bu bölgede doğal güzelliği yıprandırmadan yol yapılanmasına gidilip turistler ve Artvin halkı için ulaşım kolaylığı sağlanabileceğine” dair açıklamada bulundu.

Diğer batılı ülkelerdeki gibi kar üretim makinaları ve pistin genişliği içinde çalışmalara gidilmesi turizm açısından yararlı olup Artvin’in doğal güzelliğine artacak olan turist sayısı ile merak uyandıracağını vurguladı.

Gümüş “Ormandaki ağaç kesildiği takdirde 2 kat ağaç dikmek zorundasınız” diyerek doğal yapının önemine vurgu yaparak .”zamanında izinsiz yapılan yapı çalışmalarının düzeltilmesi için gerekli olan izinleri ve düzenlemeleri mümkün mertebe yapılması için uğraşacağım ve iyileştirmelerin sağlanmasının” öneminden bahsetti.

Kafkasörün turizm açısından öneminden bahseden Gümüş.1986 yılında Antalya’da turizm yükselişinden örnek verip Artvin’in pandemi sebebinden dolayı kapalı olan tatil yerlerinin yenilenip pandemi süreci sonrası gelecek olan turistler için yeni ve ferah bir tatil alanı için çalışıp Artvin’in daha iyi tanıtımı için kültür ve turizm açısından gerekli olanın yapılması için çalışacağız” dedi

Kültür Turizm İl Müdürü Ömer Gümüşün bilgilendirme konuşmasının sona ermesi ardından gelen sorulara cevap vererek’ ’teknik eleman sorunları giderilip eksikliklerin tamamlanması lazım bunlar giderilince beklenen artışı sağlamış olacaz’’. dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI