GÜLTEKİN ŞAVŞAT’I ZİYARET ETTİ.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki heyet Şavşat’ta DOKAP’ın katkıları ile yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

TRABZON-ARTVİN 28.05.2021 11:50:08 50 0
GÜLTEKİN ŞAVŞAT’I ZİYARET ETTİ.

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kan, Çoruh Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Melahat Özcan ve Çoruh Üniversitesi Şavşat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Şennan Arslan’ında katıldığı ziyarette Şavşat Kaymakamı Onur Özaydın, Belediye Başkanı Nihat Acar, Ak Parti Şavşat İlçe Başkanı Cemal Aydın, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Hasan Temiz, Belediye Meclis Üyeleri ve Şavşat Kadın Derneği yönetimi hazır bulundular.

DOKAP Başkanı Gültekin Şavşat Belediyesi’ni Ziyaret Etti

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki heyet, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar’ı makamında ziyaret etti. Şavşat Belediyesi’nin ilçe merkezinde yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar: “DOKAP, belediyemiz tarafından hazırlanan önemli projelere destek sağladı. Sayın başkana ve onun nezdinde tüm DOKAP çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda hazırladığımız Şavşat Belediyesi Yeni Terminal çevre düzenleme projemizin de onaylanmış olması bizi mutlu etti. İlerleyen zamanlarda DOKAP ile çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Gültekin ve Heyet Yöresel Ürünler İşleme, Depolama ve Paketleme Tesisini Ziyaret Etti

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki heyet Hınzat mevkinde yapımı son aşamasına gelen Şavşat Belediyesi Yöresel Ürünler İşleme, Depolama ve Paketleme tesisini ziyaret etti. Tesis hakkında ziyaretçilere bilgi veren Belediye Başkanı Nihat Acar: “Seçildiğimde tesisin inşaat çalışmaları tamamlanmıştı. Üretim tesisi haline getirmek için hazırlamış olduğumuz pekmez marmelat sirke ve meyve kurutma üretim tesisi projesini DOKAP’a sunduk ve projemiz kabul edildi. Üretim tesisi için gerekli olan malzemelerin alımları yapıldı ve büyük bir kısmı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde eksikleri tamamlanarak tesisin üretim aşamasına gelmesini planlıyoruz. Bu tesis sayesinde köylerimizden elma, armut, kızılcık gibi ürünlerin teminlerini yapıp burada ürün haline getirerek paketlemeyi ve piyasaya sunmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Acar: “Tesisimizde ayrıca tamamen güneş enerjisi ile çalışan 80 kg kapasiteli kurutma makinamız bulunuyor. Yine köylerimizden temin ettiğimiz meyveleri kurutup paketleyerek piyasaya sunmayı planlıyoruz” dedi.

Heyet ayrıca DOKAP desteği ile oluşturulan tıbbi aromatik bitkiler olan alıç, kızılcık ve yayla kekiği bahçelerinde de incelemelerde bulundu. Bahçede kısa bir açıklama yapan Başkan Gültekin: “Artvin genelinde odun dışı orman ürünleri olan ve bölgede yetişen tıbbi aromatik bitki çeşitliliği üzerine üniversiteler ile birlikte gerekli ar-ge çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Şavşat’ta oluşturduğumuz bahçelere yenilerini ilave etmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımızın karşılığı olan meyveleri bitkilerin üzerinde görmekten çok mutlu oldum” dedi.

Şavşat Belediyesi Mezbahanesi Hizmet Vermeye Devam Ediyor

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve ziyaretçi heyeti 2020 yılında hizmet vermeye başlayan ve DOKAP’ın katkıları ile yapılan Şavşat Belediyesi Mezbahanesi’nde de incelemelerde bulundu. Mezbahane hakkında bilgi veren Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar: “DOKAP’ın katkıları ile yapım çalışmaları 2018 yılında başlayan mezbahanemizin tüm eksiklerini ve ruhsatlandırma işlemlerini 2020 yılı itibari ile tamamladık ve ilçemiz halkına hizmet vermeye başladık” dedi.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve beraberindeki heyet, unutulmaya yüz tutmuş yöresel meyvelerin yaşatılması için ve gelecek kuşaklara aktarılması için Çocuk Belediyesi tarafından Artvin-Ardahan yolu üzerinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen alanda oluşturulan meyve bahçesini de ziyaret etti.

Ziyaretçi heyeti, Şavşat Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve Şavşat Belediyesi Terminal alanında yapılması planlanarak, projesi DOKAP tarafından onaylanan terminal alanı çevre düzenlemesi ve Yöresel Ürünler Satış Ofisi’nin proje uygulama alanında da incelemelerde bulundu.

Heyet ayrıca DOKAP tarafından desteklenen Yavuzköy ceviz tarlası ve Kocabey Köyü’nde bulunan örnek kiraz bahçesinde de incelemelerde bulunduktan sonra Karagöl ziyareti ile Şavşat programını tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI