GENÇLİK HAFTASINDA ARTVİN GENÇLİK MERKEZİ SERGİSİ’ NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

GENÇLİK HAFTASINDA ARTVİN GENÇLİK MERKEZİ SERGİSİ’ NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

TRABZON-ARTVİN 16.05.2019 10:32:13 23 0
GENÇLİK HAFTASINDA ARTVİN GENÇLİK MERKEZİ SERGİSİ’ NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce 15-21 Mayıs Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenmiş olan Artvin Gençlik Merkezi Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğümüze bağlı Yüksek Öğrenim Yurtlarında barınan öğrencilerin yaptıkları ürünler sergilendi.

Sergide; Güzel Sanatlar Kulübü Çini-Seramik biçimlendirme, Filografi, Resim, Ahşap Boyama, Fotoğrafçılık, Minyatür, Geri Dönüşüm Projesi ile yapılan süs eşyaları ve aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi olan “10 Parmağımda 10 Marifet Projesi” materyalleri sergilendi.

Güzel Sanatlar kulübü Seramik atölyesi 2016 Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje destek biriminin destek verdiği ‘Toprağın Teri’ adlı proje ile, 3 senedir aktif olarak 200 kişiye eğitim verdiği atölyemizden çıkan ürünler sergilendi. 200 yıl önce yapılan eski çanak çömlekler ile birlikte günümüze uyarlanmış ve genç ellerde yeniden şekillenmiş seramikler sergilendi.

2014 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje destek biriminin desteklediği ‘Çivilerin Dilinden Artvin’ Projesi ile 4 yıldır aktif olan atölyeden çıkan filografi ürünleri sergilendi.

İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Yurtlarında barınan gençlerin yaptığı yüzyıllar önce ahşap işlemeciliğini günümüze uyarlanmış halleri, ve yine çok eski sanatımız olan Minyatür sanatı, geri dönüşüm süs eşyaları sergilendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi olan 10 Parmağımda 10 Marifet Projesi’nin yerelde yürütücüsü olan Artvin Gençlik Merkezi, belirlemiş olduğu pilot il ile gençlere günlük yaşam becerilerini kazanmaları için Sıhhi Tesisat, Dikiş, İlk Yardım Bilgisi, Aşçılık gibi eğitimlerin verildiği proje materyalleri sergilendi.

Sergi açılışına Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Bahtiyar Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Kültür Turizm Müdürü Ömer Gümüş, PTT Başmüdürü Gönül Kocaman, Gençlik Merkezi Müdürü Hayati Güneri, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI