GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

TRABZON-ARTVİN 31.08.2018 13:15:18 20 0
GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

69. Geleneksel Karakucak Güreş etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan ‘30 Ağustos Kaçkar Dağları Zirvesine Yolculuk’ için dağcı gruplar ilçe merkezinden Yaylalar Köyü Dilber Düzü mevkiinde hareket etti.

Hayati Akbaş

K69. Geleneksel Karakucak Güreş etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan ‘30 Ağustos Kaçkar Dağları Zirvesine Yolculuk’ için dağcı gruplar ilçe merkezinden Yaylalar Köyü Dilber Düzü mevkiinde hareket etti.

30 Ağustos Perşembe günü zirveye çıkmak için ilçeden ayrılan dağcı grupları Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin Yaylalar Köyü Dilber Düzü’ne yolcu etti. Yusufeli’nde ayrılan dağcı gruplarına 31 Ağustos Perşembe günü Kaçkar Deniz Gölü’nde Kano ve Rafting gösterisi yapacak olan sporcularda eşlik etti.

Kaçkar Dağı zirvesine çıkacak dağcı sayısında bu yıl önemli bir artış olduğunu söyleyen Başkan Eyüp Aytekin, “Güreşlerimize 30 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan Kaçkar Dağları Zirvesine Yolculuk’ tırmanışıyla başlıyoruz. Festival havasında geçecek etkinliklerimiz; Resim ve Yöresel Kilim Dokuma Sergisi, Kaçkar Deniz Gölünde Kano ve Rafting gösterisi, yüzme yarışları ve tenis turnuvası, Aşıklar Gecesi, Karakucak Güreşleri ve Bal yarışmasıyla devam edecek. Güreşlerimize tüm halkımızı davet ediyor, “Yusufeli sizi çağırıyor” diyoruz.”dedi.

Etkinlikler, 30 Ağustos Perşembe günü yapılan resepsiyonda tanıtıldı ve etkinlik 2 Eylül Pazar günü akşamına kadar devam edecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI