GELECEĞİN BİLİM UZMANLARI TARAFINDAN BİLİM FUAR AÇILDI

Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından Bilim Fuarı açıldı.

TRABZON-ARTVİN 5.05.2018 17:55:30 20 0
GELECEĞİN BİLİM UZMANLARI TARAFINDAN BİLİM FUAR AÇILDI

Hayati Akbaş

BORÇKA-Borçka Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından Bilim Fuarı açıldı.

Atatürk Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Meral Özturna tarafından öğrencileri ile birlikte okul bahçesinde düzenlenen Bilim Fuarına Borçka Kaymakamı Hasan Meşeli, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, MHP İlçe Başkanı Zeki Ejderoğlu, kurum müdürleri, yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

Bilim Şenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Atatürk Ortaokulu Müdürü İmdat Akçay burada yaptığı konuşmada; “Fen ve teknoloji dersinin hedeflemiş olduğu bilim okur-yazarı bireylerin yetiştirebilmesinde, deneylerin büyük bir yeri var. Bu gerçekten yola çıkarak öğrencilerimi formüllerin esiri olmaktan kurtarmak, yaparak, yaşayarak sürece bizzat dahil olmalarını sağlamak ve deneylerin getireceği riskler başta gözümü korkutup, çekinik davranmama sebebiyet verse de öğrencilerimin gözlerindeki ışık ve istek beni bu süreçte cesaretlendirdi.

Fen dersinin hayatın içinde hep var olduğunu, bilgilerimizi kullanarak neler yapabileceğimizi azda olsa sizlere gösterebilmek için bu şenliği düzenledik. Ben de dahil olmak üzere hepimiz hem eğlendik, hem de tecrübelerle bilgilendik. Umarım günün sonunda sizin hayatınızda da Fen dersiyle ilgili yeni bir bakış açısı yaratmayı başarmış oluruz.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Meral Ozturna ile Resim Öğretmeni Bengu Su Beyazit; maddi manevi yönden bizden desteğini esirgemeyen Okul Müdürümüz İmdat Akça’ya deneylerin yapılış aşamasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, Sınıfta bulunan öğrencilerime ve bugün burada bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler ise, yaptıkları renkli örtülü sera verimi hakkında, manyetik güç, ebruli su üstü yazı ve panolar, lekelere karşı pratik deterjansız çözüm, meyve suların

zararları, alevli gösteri ve bir çok eserlerini sergileyen öğrenciler, brokarsı kesiminden tam not alırken, efe oyunları ile noktaladılar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı