GAZETECİLER CEMİYETİ, KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ İÇİN DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA GÖNÜL ELÇİSİ OLDU

GAZETECİLER CEMİYETİ, KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ İÇİN DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA GÖNÜL ELÇİSİ OLDU

TRABZON-ARTVİN 9.07.2019 10:18:49 26 0
GAZETECİLER CEMİYETİ, KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ İÇİN  DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA GÖNÜL ELÇİSİ OLDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde yapılan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Artvin Gazeteciler Cemiyeti’ne üye 20 gazeteci Güneydoğu ve Doğu ve Anadolu Bölgesi’ndeki bazı illeri içeren bir ziyaret programı düzenlediler.

İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan başkanlığında düzenlen programda Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bitlis ve Van illerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti’nin İlk Ziyareti Mardin’di!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklen Basın Mensupları Gönül Elçileri projesi ve Kardeş şehirler Projesi kapsamında birbirinden anlamlı işlere imza atan İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü hemşerimiz Ahmet Külekçi ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve yönetim kurulunun ortak projesi kapsamında büyük emekler sonucunda düzenlenen gezi Mardin ili ile başladı.

3 -7 Temmuz tarihleri arasını kapsayan Mardin, Bitlis, Siirt, Van illerini kapsayan programlarımızda birçok önemli ziyaretler gerçekleştirilerek ilimiz Artvin’in tanıtımı konusunda önemli adımlar atıldı.

Artvinli gazetecilerin ilk durağı tarihin birçok renklerini içerisinde barındıran kültür şehri Mardin’di. Gazetecilerin ilk programı Mardin Vali Yardımcısı Osman Demir’in düzenlediği yemek programının ardından Mardin Trabzonspor derneği başkanı İbrahim Aydın ve Mardin gazeteciler cemiyeti başkanı Mehmet Çelik’in ilimizi gazetecileri ile görüşmesi oldu.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Artvin basın camiasının bu projede önemli çalışmalarının olduğunu dile getirerek proje kapsamında önemli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ziyaretlere ilişkin kısa bir açıklama yapan Alkan; “Bu proje sayesinde ilimiz Artvin’in tanıtımını yapmış bulunuyoruz. Hem de doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesini yakından tanıma fırsatı bulduk. Yazılı ve görsel medyada yazılarımıza geniş bir şekilde yer vereceğiz.” Dedi.

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Bitlis Gazeteciler Cemiyeti İle Kardeşlik Köprüsünü Kurdu!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen Basın Mensupları Gönül Elçileri projesi ve Kardeş şehirler Projesi kapsamında birbirinden anlamlı işlere imza atan İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ve Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı zeki Alkan yönetim kurulu üyeleri ve Artvin’in ulusal ve yerel basın mensupları Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özcan Çiriş’in nazik daveti üzerine Tatvan’a gittiler.

Başkan Çiriş; Artvinli gazetecilerin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyet dile getirerek kardeşlik projesinin devam etmesini bu bağlamda gerçekleştirilen ziyaretlerin gazetecilik mesleği açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ise ülkemizin her bir karışının muazzam güzellikte olduğunu belirterek Bitlis ilinin de kendine has bir güzelliğinin ve huzurun hakim olduğunu söyledi. Artvin ve Bitlis ili arasında devam eden kardeşlik köprüsünü devam ettireceklerinin altını çizen Alkan; “Bizler ülkemizin huzuru, birlik ve beraberliği için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Özellikle biz gazetecilerinde ülkemizin barış içerisinde yaşamasının devamını sağlamak için büyük görevler düşüyor. Bizler buradan döndüğümüzde iliniz hakkındaki gözlemlerimizi, izlenimlerimizi kaleme alacağız ve bu bölgenin görülmeye değer yönlerini anlatacağız” Dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alkan, Bitlis gazeteciler cemiyeti başkanı Çiriş’e hediye takdiminde bulunarak gazeteciler ziyaretlerini sona erdirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı