FUARIN SON GÜNÜNDE BAL YARIŞMASI YAPILDI

FUARIN SON GÜNÜNDE BAL YARIŞMASI YAPILDI

TRABZON-ARTVİN 17.08.2018 09:03:09 32 0
FUARIN SON GÜNÜNDE BAL YARIŞMASI YAPILDI

Büyük Artvin Fuarının son gününde fuarın teması olan 'BAL', Murgul ve Borçka kaymakamlığı ve Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği çalıştay ve bal yarışması ile son buldu.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Her gün bir ilçenin tanıtımının yapıldığı Büyük Artvin Fuarının son gününde fuarın teması olan 'BAL', Murgul ve Borçka kaymakamlığı ve Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği çalıştay ve bal yarışması ile son buldu.

Murgul ve Borçka ilçelerinin ortaklaşa düzenlediği bal yarışması kestane ve çiçek balı olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan 30 bal üreticisinin balları önce Rize Bal Kontrol Laboratuvarına gönderildikten sonra Büyük Artvin Fuarı kapsamında Çoruh Parkta; Jüri Başkanı, Artvin Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Cumhur Şen ve üyeleri Artvin Ziraat Odası Başkanı Ziraat Teknikeri Köksal Portakal, Artvin Arı Yetiştiricileri başkanı İbrahim Durmuş, Yusufeli Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ziraat Teknikeri Recep Yer ve Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube personeli Yüksek Gıda Mühendisi Merve Bulut tarafında tat, renk, akışkanlık, koku olmak üzere duyusal analiz yapılarak en iyi bal seçildi.

Değerlendirme sonucunda çiçek balında: Şavşat Çoraklıdan Kamil Yaşar 1. oldu. Kestane balı kategorisinde Borçka'dan İsmail Kakşi birinci oldu. Şampiyonlara ödüllerini, Artvin Vali Yardımcısı Adem Başoğlu ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe takdim etti.

Ödül töreninden sonra Murgul Belediyesinin katkılarıyla Artvin'in güçlü sesi Deniz Durmuş Sahne alarak Burak Kut konseri öncesi katılımcıları coşturdu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI