FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYECEK

FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYECEK

TRABZON-ARTVİN 10.11.2018 17:37:03 12 0
FİDANLAR FİDANLARLA BÜYÜYECEK

Türkiye için Ülke genelinde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği Artvin’de de coşkuyla gerçekleştirildi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Bakanlığın ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliği le gerçekleştirilen “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” kampanyası kapsamında, Ülkemizin geleceği gençlerimizle daha yeşil bir Türkiye için Ülke genelinde eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği Artvin’de de coşkuyla gerçekleştirildi.

Ardanuç ilçesi Soğanlı mevkiinde düzenlenen fidan dikim törenine Ardanuç Kaymakamı M.Furkan Sancaktutar, Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, Kurum Amirleri, Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Ardanuç Orman İşletme Müdürü, İşletme Şefleri, Öğretmen, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından imzalanan protokol çerçevesinde bugün 81 ilde eş zamanlı olarak “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” fidan dikim etkinliği kapsamında 10 milyon fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Her ilde ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrenci sayısı kadar fidan dikilmiş olacaktır. Artvin ilinde 7.177 ilkokul ve 6.865 ortaokul öğrencisi için toplamda 14.042 adet fidanı geleceğimizin teminatı olan fidanlarımız için toprakla buluşturmuş olacağız. .

Son yıllarda okullar ve öğrencilerle birlikte yapılan fidan dikimlerine önem verilmiş, bu kapsamda her yıl çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte on binlerce fidan toprakla buluşturulmuştur.

Bakanlığımızın Okullar hayat bulsun projesi kapsamında Artvin ilinde bugüne kadar 180 adet okul da çevre düzenlemesi yapılarak 15.559 adet fidan okul bahçelerine dikilmiştir.

Bu ağaçlandırma faaliyetlerinin çocuklarımız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, bu fidanlarla birlikte çocuklarımızın da sağlık sıhhat ve iyilik içerisinde büyümelerini Allahtan niyaz ederim” dedi.

Ardanuç Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar yaptığı konuşmada, “Bizler bugün Orman Bölge Müdürümüzün de konuşmasında ifade ettiği gibi Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ülkemiz genelinde ilkokul ve ortaokullarda eğitim ve öğrenim gören 10 milyona yakın öğrencinin karşılığı olarak 10 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Şuan 81 ilimizde eşzamanlı olarak Türkiye’nin dört bir yanında fidan dikim çalışmaları başlamış bulunmakta. Artvin bildiğiniz üzere bir orman memleketi Karadeniz’in incisi yeşiliyle, mavisiyle, doğası ile mükemmel bir coğrafyaya sahip. Biz de Ardanuç olarak yüzölçümümüzün yaklaşık %50’si ormanla kaplı bir bölge olarak, projeyle aslında amaçladığımız husus şuydu, gençlerimizin çocuklarımızın bu yaşta Fidan’la özleştirerek onları bir araya getirerek hayatları boyunca ormana, ağaca, yeşile ve doğaya sahip çıkmalarını sağlamak. Biz Ardanuç olarak bu bölgede geçen yıl ve önceki yıllarda itibaren yüzlerce zeytin fidanı ve diğer gelir getirici tür fidanlarının dikim çalışmalarını yaptık. Bu gün de yine ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizden bir grubumuz burada yine Artvin’imizin diğer ilçelerinde bu fidanlama çalışmaları devam ediyor, İnşallah bu gençlerimiz buralardan geçerken yıllar sonra yemyeşil bir ormana döndüğünü görecekler buradaki güzellikleri görünce kendilerinin de bunun bir parçası olduğunu bilip ayrı bir mutluluk yaşayacaklardır. Ben bu programda emeği geçen Orman Bölge Müdürümüz ve Milli Eğitim Müdürü’müze de ayrıca teşekkür ediyorum. Sevgili gençlerimize öğrencilerimize fidanların da sahip çıkmalarını, buradan geçerken fidanlarını gözetmelerini istiyorum, programa katılan bütün protokolü, sevgili öğrencileri ve Ardanuç halkını sevgiyle selamlıyorum “ dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan alanda fidanlar fidanlarımızla birlikte toprakla buluşturuldu. Etkinliğin sonunda fidan dikimine katılan öğrencilere ikramda bulunularak çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca Borçka, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde de İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Orman İşletme Müdürleri ve Kurum Amirleri ile birlikte eş zamanlı törenler düzenlenerek fidan dikimleri gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı