FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TRABZON-ARTVİN 8.11.2018 09:22:45 23 0
FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ardanuç’ta Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak “10 Milyon Öğrenciye 10 Milyon Fidan” sloganıyla 'Fidan Dikim Etkinliği' gerçekleştirildi.

Hayati Akbaş

ARDANUÇ-Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak “10 Milyon Öğrenciye 10 Milyon Fidan” sloganıyla 'Fidan Dikim Etkinliği' gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hayata geçirilen bu proje ile 81 vilayetimizin tamamında 10 milyon fidan, okul çağındaki evlatlarımız adına toprakla buluşuyor. Böylece her öğrencimizin bir fidanı olması sağlanıyor.

Ardanuç’ta program kapsamında düzenlenen etkinliğe, Kaymakam M. Furkan Sancaktutar, Eşi Kübra Sancaktutar, İl Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abducelil Kahveci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, İlçe Protokolü, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldı.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Sancaktutar; “Bu projenin, çocuklarımıza tabiata sahip çıkma bilincini de aşılayacağına inanıyorum. Tüm bakanlıklarımıza, kurumlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.' dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program günün alam, önemi ile alakalı konuşmalar, fidan dikimi, fidan diken öğrencilerimize hediyelerin verilmesi ile devam etti ve yapılan ikramlarla son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI