ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİ AÇILDI

ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİ AÇILDI

TRABZON-ARTVİN 30.04.2019 07:46:09 35 0
ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİ AÇILDI

Hayati Akbaş

RİZE/FINDIKLI-Fındıklı’da Engelsiz Yaşam Derneği 25 Nisan’da Fındıklı halkının, Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş’ın da katılımıyla açıldı.

Açılışta, dernek başkanı Mehmet Yıldız ‘Yaşam hakkı sadece nefes almak değildir, insani olan her şeyi kapsar. O halde evlerinden dışarı çıkamayan, sağlıksız beslenen, eğitimsiz bırakılan engelli vatandaşlar için de yaşıyor diyebilir miyiz?” diyerek engellilerin sosyal yaşama katılmasının önemine ve derneğin sürdüreceği faaliyetlere dair mesajını verdi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Belediye Meclis Üyesi Volkan Yıldırım’dan çok şey öğrendiğini vurgulayarak, Fındıklı’da engellerin kaldırılması adına ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti. Daha sonra Alper Taş ve Saltuk Deniz de günün anlamına yönelik konuşma yaptılar.

Dernek adının Engelliler Derneği değil de Engelsiz Yaşam Derneği olması da bir diğer dikkat çeken ve üzerinde durulan unsurdu. Öncelikle bakış açısını değiştirmenin önemli olduğu anlamını da içermekteydi. Son olarak açılışa gönderilen mesajlar okundu ve dernek kapılarını Fındıklı’da ‘engelsiz yaşam’ ın kurulmasına hizmet etmek ve dikkat çekmek amacıyla açtı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI