ENGELLİ KARDEŞLER ZEYTİN FİDANLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

ENGELLİ KARDEŞLER ZEYTİN FİDANLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

TRABZON-ARTVİN 17.05.2018 12:52:16 49 0
ENGELLİ KARDEŞLER ZEYTİN FİDANLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla engelli vatandaşlar 50 adet zeytin fidan toprakla buluşturuldu.

Borçka-Artvin karayolunun 4’üncü kilometresinde düzenlenen “Zeytin Bahçesi” fidan dikim törenine engelliler ve aileleri, Artvin Valisi Ömer Doğanay ve eşi Esma Doğanay Hanımefendi, Borçka Kaymakamı Hasan Meşeli, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Artvin Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, ormanın insan hayatındaki önemine değinerek, “Devlet dediğimiz sistem, mekanizma çok önemlidir. Hepimizin muhtaç olduğu bu devlet mekanizması elinden geldiği kadar toplumu oluşturan bütün bireylerine uzanmaya çalışır. Ben kaymakamlık mesleğine başladığım günden bugüne kadar samimiyetimle söylüyorum devletimiz özellikle son 15 yılda engellilerimize ve ailelerinin refah seviyelerini artırmaya ve hayatlarını kolaylaştırma anlamında çok önemli adımlar attı. Çok anmalı hizmetleri de sunuyor. Bunlardan birisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Engellilerin pozitif ayrıcalık anlamında anayasaya girmesi 2010 yılında engellilerimiz anayasal güvence altına alınmıştır. 2005 yılında çıkan kanunla engellilerimize birçok önemli haklar tanınmıştır. Evde bakım hizmetleri, eğitim hizmetleri, emlak vergisinden muafiyet hizmetleri, ulaşım muafiyetleri gibi birçok haklar tanınmıştır. Şunu vurgulamak istiyorum böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Bunu bizlere yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, bakanlar kurulu ile destek veren her kesime şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Toplumda bu farkındalığı oluşturmak için Valilik olarak her türlü çalışmayı yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Doğanay, “Sizlerin, kamu kurumlarının, basının ve vatandaşlarımızın desteği ile engellilerimiz ve ailelerinin daha rahat yaşamaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Valilik olarak “Engelsiz Bir Dünya İçin Ses Ver” projesi kapmasında engelli kardeşlerimizin çektiği klip ülkemizde büyük farkındalık oluşturdu. Bugün de yağmurlu ve rahmetli bir havada zeytin fidanlarını engelli kardeşlerimiz ve değerli aileleri ile birlikte toprakla buluşturmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu hafta yapılan etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını temenni ederek, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ise Engelliler Haftası ve Orman Genel Müdürlüğünün 170. yıl dönümü kuruluş anısına Artvin Engelliler Derneği ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğü 15 Mayıs 2009 yılında engelliler ve aileleriyle Borçka ilçesinde 115 fıstık çam fidanını toprakla buluşturulduğunu anımsattı.

Oluşturdukları ormanın bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını belirten Selimoğlu,” 2009 yılından 2018 yılına kadar düzenli olarak bu ormanın bakımı düzenli olarak bakımları yapılmıştır. Bugünde engelliler haftası etkinlikleri kapsamında Sayın Valimizin önderliğinde bu alanın bitişiğinde 50 adet zeytin fidanını toprakla buluşturacağız” dedi.

Konuşmaların ardından 50 adet zeytin fidanını engelliler ve aileleri toprakla buluşturdu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI