EN TATLI HASAT BAŞLADI!

EN TATLI HASAT BAŞLADI!

TRABZON-ARTVİN 16.08.2018 08:36:34 23 0
EN TATLI HASAT BAŞLADI!

Sahte Baldan kaçının Organik Bal almak isteyenler işte size en doğru adres

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Balı ile ünlü olan Artvin’in Şavşat İlçesinde, arıcılar bal hasadına başlarken, bu yıl üretimin beklenenin üzerinde olması tahmin ediliyor.

Türkiye’de bitki çeşidinin en çok ve endemik bitkilerin fazlalığı ile Türkiye’de ilk sırada yer alan Artvin’in Şavşat ilçesinde yüksek yaylalarında konaklayan arıcılar, bal hasadına başladı. Şavşatlı arıcılar, bu yılın verimli geçtiğini aktardı.

267 Çeşit endemik bitki çeşidinin var olduğu Şavşat yayla ve uygun arazilere yerleşen arıcılardan Çağlar Akgül organik bal üretimi yaptığını ifade ederek bu yıl verimli bal aldık. Ama kovan sayımız az olduğu için Organik bal isteyen müşterilerimize bal yetiştirmekte zorluk çekiyoruz. Ballarımızda hiç bir katkı maddesi yoktur.Bal almak isteyenler gönül rahatlığı ile ballarımızı alarak tüketebilirler. Bal almak isteyen müşterilerimiz organik bal istiyorlarsa bir an önce bizleri telefonla veya daha değişik yollardan arayarak bal sipariş verebilirler. Bal insanoğluna Allahın bir lütfüdür. Bunu nu şekilde değerlendirip ve düşündüğümüz için ballarımız tamamen organiktir. Zaten bulunduğumuz doğa bal kalitesi yönünden oldukça iyidir. Bu bölgede hiçbir zirai mücadele yoktur. Bölgede ki çiftçiler çeşitli tarla ve çayırlarda zirai ilaçlama yapmadıkları için balarlımız tamamen doğaldır. Arılarımız sıfır rakımdan 3200 rakıma kadar muhteşem bir çiçek çeşitliliği bol olan bir doğada konaklandırıyoruz. Amacımız çok bal değil, kaliteli bal üretmektir.

Tamamen doğal ve organik bal üretimi yapan Çağlar Akgül; “Geçtiğimiz yıl hava şartlarından dolayı yüzde 70 bir verim düşüşü yaşadıklarını anımsatarak,' Bu yılda bazı arkadaşlarımız yanlış ve şartlara uygun olmayan bölgelerde konaklandırmaları nedeni ile bal ürünlerinde istedikleri randımanı alamadıkları söylüyorlar. Bunlar sadece bilgi eksikliğinden kaynaklanan nedenlerdir. Bu sene çok şükür bizle çok memnunuz. Bu yıl arıcılarımız güzel bir verim elde etti. Pazarlama konusunda arıcılarımızın büyük bir şikayeti var. Arıcılarımızın kanayan yarasıdır. Balımızı kimse pahalı bulmasın. Bu bölgenin balının bitki ve çiçek çeşitliliği yönünden bakıldığında Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. ”dedi.

Şavşat balının ucuza satıldığını dile getiren Çağlar Akgül,' Dünya sıralamasında dereceye giren balarlımız vardır. Devletimizin bu konuda bize destek çıkmasını istiyoruz. Bizim Şavşat balı kalitesi göz önünde bulundurulursa çok ucuza gidiyor. Biz bu yıl bu organik balı sadece 150 kg ürettik. Bizlerden organik bal almak isteyen müşterilerimiz acele etsinler. Bizzat birebir iletişime geçemeyen bal severler facebook sayfamdan bana yazabilirler veya 05315228543 no’lu telefonumuzu arayarak sipariş verebilirler.”diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI