EKMEK FİYATLARI MASAYA YATIRILDI

EKMEK FİYATLARI MASAYA YATIRILDI

TRABZON-ARTVİN 16.08.2018 08:26:23 27 0
EKMEK FİYATLARI MASAYA YATIRILDI

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı fırıncıların ekmek fiyatlarının düzenlenmesi talebi değerlendirildi.

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı fırıncıların ekmek fiyatlarının düzenlenmesi talebinin ardından Hopa TSO ve Hopa Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından başlatılan çalışmada Artvin Ticaret İl Müdürlüğü, Hopa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hopa Belediyesi, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Esnaf Sanatkârlar Odası temsilcilerinden oluşan 5 kişilik komisyon oluşturularak Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplanarak ekmek maliyetlerindeki artış hakkında istişare gerçekleştirildi..

Hopa TSO tarafından yapılan maliyet araştırmasında 2017 yılı haziran ayından itibaren ekmek imalatı temel kalemlerinden un, maya, yakıt, asgari ücret, yakacak ve SSK Primlerinde %36 oranında artış olduğu tespit edildi. Bu çerçevede daha önce 250 gram ekmeğin 1.50 TL bedelle satılmasına komisyon olarak karar verildi. Alınan kararın ilçe kaymakamlığına ilgili bakanlığa iletilmek üzere gönderilmesi kararlaştırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI