"DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ" ZİYARETİ

"DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ" ZİYARETİ

TRABZON-ARTVİN 28.01.2020 11:40:55 20 0
"DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ" ZİYARETİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 'Dünya Gümrük Günü' etkinlikleri kapsamında Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü çalışanlarını kabul etti.

Vali Doruk'un makamında gerçekleşen ziyarete, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Göllüce, Sarp Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık İstihbarat Müdürü Tahir Demir ile Özel Kalem Müdürü Vural Aksoy katıldı.

Vali Doruk, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getiren tüm gümrük çalışanlarının '26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nü kutladı.

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Osman Göllüce ise Dünya Gümrük Günü'nün her yıl ayrı bir temayla kutlandığını belirterek, bu yılın temasının ''İnsanoğlu, refah ve gezegenimizin sürdürülebilirliğinde gümrükler' olduğunu söyledi.

Gümrük Teşkilatı'nın bu yıl 67'ncisi kutlandığını ifade eden Göllüce, şunları söyledi: “26 Ocak 1953 tarihinde Dünya Gümrük Örgütü kurulmuş ve bu kuruluş tarihi “Dünya Gümrük Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tüm Dünyada kutlanılan bu günün Dünya Gümrük Örgütü tarafından belirlenen Dünya Gümrük Günü kutlamaları temasının bu yıl 'İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler” sloganıyla, toplumsal, sağlık, ekonomik ve çevresel ihtiyaçların eylemlerimizin merkezinde yer aldığı sürdürülebilir bir gelecek için gümrüklerin katkısı olduğu belirtilmektedir. Bu kapsamda Sarp Sınır Kapısında da Dünya Gümrük Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. Yolcu salonundan geçen yolculara karanfil verilmiş, Türk ve Gürcü Gümrük çalışanları birbirlerinin Dünya Gümrük Gününü kutlamıştır.”

Sarp Sınır Kapısı'nın işleyişi hakkında da bilgi veren Göllüce, kedilerini kabul eden ve gümrük teşkilatına destek ve önem veren Vali Doruk’a teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret esnasında günün anısına Vali Doruk’a çiçek takdim edild


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI