DOĞU KARADENİZ LEZZETLERİ DKİB TARAFINDAN DUBAİ’DE TANILDI

DOĞU KARADENİZ LEZZETLERİ DKİB TARAFINDAN DUBAİ’DE TANILDI

TRABZON-ARTVİN 28.02.2019 09:52:56 20 0
DOĞU KARADENİZ LEZZETLERİ DKİB TARAFINDAN DUBAİ’DE TANILDI

Hayati Akbaş

TRABZON- Ticaret Bakanlığımızın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (UR-GE desteği) kapsamında Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen ve Trabzon ve Rize illerimizde faaliyet gösteren gıda imalatçısı firmaların yer aldığı “DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ GIDA SEKTÖRÜ YURTDIŞI PAZARLAMA TAKIMI” projesinde yer alan firmalar 17-21 Şubat 2019 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen GULFOOD 2019 Uluslararası Gıda Fuarı’na katılım sağlandı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından organize edilen etkinlik kapsamında projede yer alan firmalardan; Armeda Gıda Dağıtım Pazarlama Ticaret Ltd.Şti., Cirav Gıda San. İnş. Dış. Tic. Ltd. Şti., Fanus Gıda Ve Organik Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., Kaan Gıda Sanayi İnşaat ve Ticaret A.Ş., Kahvaltı Dünyası Ambalajlama Hayvancılık Nakliye ve Gıda Sanayi Tic. Ltd.Şti., Karadeniz Kardeşler Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Kermak Kerimoğlu Makina İmalat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., Özer Gıda San. ve Dış Tic. Ltd. Şti., Turge Mob. İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti., Hayat Çay Gıda Ürünleri ve Tarımsal Ent. Tes. San. Tic. Ltd. Şti. ve Okumuş Çay ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. den oluşan 11 firmayı temsilen toplam 17 ihracatçı temsilci anılan fuar programına katıldı. Fındık, işlenmiş, dondurulmuş gıda ürünleri, süt ürünleri, bal ve kurutulmuş meyveler, çay, zeytin, zeytinyağı, kuru incir, kuru kayısı, enerji içecekleri, gıda işleme ve paketleme makineleri ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Can, Erdal Özer ve DKİB Genel Sekreteri İdris Çevik katılımları ile oluşturulan heyet firmalarımızla birlikte GULFOOD 2019 fuarına katılım sağlayarak bir dizi incelemelerde bulundu.

 Her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artan Gulfood 2019 24.Uluslararası Gıda ve Otel Ekipmanları Fuarı sektörün en önde gelen fuarları arasında yer almaktadır. Orta Doğu Bölgesi yanında tüm Afrika Bölgelerine de hitap eden bir fuar olması nedeniyle gıda sektörü ihracatı açısından çok büyük önem taşımaktadır.

Bunun yanında, tüm Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin lojistik merkezi olan Dubai dış ticaret açısından çok önemli rekabetçi fırsatlar ihtiva etmesi nedeniyle ve bu coğrafyadaki Ülkeler arasında gümrük birliği anlaşmaları olması nedeniyle önemli bir üs özelliği taşımaktadır. Ayrıca, özellikle son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgemize yoğun Arap turist ilgisinin olması ve Doğu Karadeniz Bölgesi gıda ürünlerine ilgi duyulması, Trabzon ilinin marka bilinilirliğinin ön plana çıkması ihracat açısından bu Bölgeyi cazip kılmaktadır.

Gulfood 2018 fuarına katılım sağlayan firmalarımız sektördeki son inovatif ürünleri erinde görme, yenilikçi sektör trendleri hakkında bilgi düzeylerini artırma ve dünya ölçeğinde sektörleri ile ilgili son teknolojik gelişmeleri bizzat gözlemleme konusunda büyük oranda avantaj elde etmişlerdir.

Fuarda yer alan firmalarla görüşmeler yapılarak önemli kazanımlar sağlayan firmalarımız, ihracat bağlantısı noktasında da görüşmeler yapmıştır. Ayrıca, firmalarımız Dubai’de yerleşik gıda sektörü satış ve pazarlama zincirinde faaliyet gösteren hipermarketlerde de inceleme yaparak, tüketici trendleri ve fiyat düzeyleri konusunda incelemelerde bulunmuştur. Dubai’de özellikle Türk gıda ürünlerine tüketiciler tarafından yoğun ilgi ve talebin olması ihracat açısından firmalarımızı ümitlendirmiştir. Trabzon ve Bölgemiz illerinden ihracatın yapıldığı çok kolay bir Pazar olan Dubai’ye Bölge firmalarımız fındık, çay, bal ve yaş meyve sebze göndermektedir.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı