DOĞALGAZINA KAVUŞTU

DOĞALGAZINA KAVUŞTU

TRABZON-ARTVİN 12.11.2018 09:11:48 27 0
DOĞALGAZINA KAVUŞTU

Artvin merkezde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği doğalgaz, Salkımlı köyü mevkiinde kurulan doğalgaz şehir giriş ve basınç düşürme istasyonuna ulaşarak düzenlenen törenle ilk ateş yakıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin merkezde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği doğalgaz, Salkımlı köyü mevkiinde kurulan doğalgaz şehir giriş ve basınç düşürme istasyonuna ulaşarak düzenlenen törenle ilk ateş yakıldı.

Türkiye’de doğalgazı olmayan iller arasında yer alan Artvin, Azerbaycan’dan Ardahan üzerinden gelen doğalgaz Salkımlı köyü mevkiinde kurulan doğalgaz şehir giriş ve basınç düşürme istasyonuna ulaştı. Dağıtım şirketi Akmercan Artvin Doğal gaz tarafından şehir merkezinde ki doğalgaz alt yapısı kurulduktan sonra abonelere bağlantısı yaparak doğal Gaz’ın dağıtımını gerçekleştirmiş olacak.

Ardahan üzerinden 110.750 metre uzunluğunda 10 inçlik boru hattı ile gelen doğal gaz, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sisteminde açıkladığı 100 günlük icraatlar programı kapsamında Artvin’e getirilmiş oldu.

Doğalgazın Artvin’e ulaşma törenine katılan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; 2 yıl süren çalışmaların sonunda Artvin’e doğalgaz geldiğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık sisteminde 100 günlük icraatı çerçevesinde Artvin’e doğalgaz gelmesi talimatı üzerine 10 Kasım 2018 tarihi itibariyle bu talimatın yerine getirildiğini söyledi.

Başkan Kocatepe; “ Türkiye’de doğalgazı olmayan iller arasında yer alan Artvin’imiz bugün itibariyle doğalgazına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine çalışmalar başlatan BOTAŞ ve ihaleyi alan Akmercan Doğalgaz şirketi 2 yıl süren çalışmanın sonunda bugün itibariyle DSİ Bölge Müdürlüğü arkasında kurulan dağıtım istasyonda doğalgazın meşalesini yakıyoruz.

Esas Tören Bakanlarımızın katılımıyla olacak

Bugün burada sembolik olarak bir tören düzenledik. Esas açılışımızı bakanlarımızın ve hemşerilerimizin katılacağı Artvin’e yakışır görkemli bir törenle gerçekleştireceğiz.

Artvin için önemli bir gün. Çağdaş uygarlıklar seviyesine lafla değil icraatla geliniyor işte bugün buda bunlardan bir tanesi. Bugün 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü anlamlı bir gün. İstiyoruz ki milli, özel günlerimiz de kalıcı eserlerle o günleri yad etmek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Atatepe – Şara bağlantı yolumuzun açılışını gerçekleştirmiştik bugünde Artvin’e Doğal Gaz’ın gelişini törenle karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Enerji Bakanlarımıza, Daimi vekilimiz Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı İsrafil Kışla ağabeyimize mevcut milletvekilimiz Erkan Balta’ya Valimize AK Parti İl teşkilatımıza, BOTAŞ’a ve Akmercan şirketi ve çalışanlarına kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. İlimize ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan ve katılımcılar meşale ile sembolik olarak doğal gaz ateşini birlikte yaktı.

Törene, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin yanı sıra Dağıtım Şirketi Akmercan Artvin Doğal Gaz Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık, BOTAŞ Doğal Gaz Bölge İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdür Yrd. Sezgin Akgümüş, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan ve şirket çalışanları katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI