DEVLET HASTANESİNE ÜST DÜZEY ULTRASONOGRAFİ CİHAZI

Hopa Devlet Hastanesine isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş insanı tarafından yaklaşık 300.000 TL değerinde son teknoloji ultrasonografi cihazı bağışlandı.

TRABZON-ARTVİN 10.12.2020 12:02:29 46 1
DEVLET HASTANESİNE ÜST DÜZEY ULTRASONOGRAFİ CİHAZI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Devlet Hastanesine isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş insanı tarafından yaklaşık 300.000 TL değerinde son teknoloji ultrasonografi cihazı bağışlandı.

Yeni cihaz gebe hastaların takip ve tedavisinde kullanılmak üzere kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından kullanılacak. Anne adayları bebekleri ekrandan daha net renkli bir biçimde gorebilecekler.Hastanemiz özellikle Artvin Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi olmasından dolayı son zamanlarda Borçka Murgul Arhavi Kemalpaşa ve Hopa’daki doğum hastalarının yükünü çekmekte idi.

Hopa Devlet Hastanesinde aşırı yoğunluktan dolayı hastalar randevu bulmaktan zorlanmakta idi. Yeni cihaz sayesinde aktif çalışan 2 kadın doğum uzmanı da aynı anda poliklinik yapabilecek ve hastaların doktora ulasabilirligi daha da artacak böylelikle yöremizin bu anlamdaki ihtiyacını da önemli ölçüde karşılayacağı açıklandı.

Cihazın kurulumu için altyapı çalışmaları devam eden cihazın bir kaç gün içinde hastalara MHRS üzerinden Uzman Dr Nazile Tirek Demirkilic ve Uzman Dr Havva Betül Bacak tan randevu alabilecekler.

Cihaz aynı zamanda Radyoloji ve üroloji gibi diğer branşlar tarafından da kullanılabilecekleri açıklanırken bu anlamda hastanenenin kapasitesine önemli ölçüde katkı yapacağı söylendi..

Hopa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çelik “Hayırsever iş insanımıza hastane yönetimi olarak yöre halkı adına teşekkür eder sağlıklı günler dileriz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Kemal Topal
11.12.2020 21:22:27
Emeği geçenlere hayirsevere helal olsun. Burda değil.cihaz doktor bile yok

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI