DENETİMLİ SERBESTLİKLİ YÜKÜMLÜLER KAFKASÖR YAYLASINI TEMİZLEDİ

DENETİMLİ SERBESTLİKLİ YÜKÜMLÜLER KAFKASÖR YAYLASINI TEMİZLEDİ

TRABZON-ARTVİN 4.09.2019 12:56:05 35 0
DENETİMLİ SERBESTLİKLİ YÜKÜMLÜLER KAFKASÖR YAYLASINI TEMİZLEDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi ve Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik yükümlüleri Denetimli Serbestlik Temiz Çevre projesi kapsamında Kafkasör Yaylasında temizlik yaptı.

Artvin Belediyesi ile Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' kapsamında denetimli serbestlikten faydalanan 7 hükümlü 1200 Rakımlı Kafkasör Yaylasında çevreye atılan plastik şişe, cam kırıkları, sigara izmaritleri ve tenekelerden oluşan çöpleri temizledi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şükrü Anbarpınar, bu programın Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğinde ülke genelinde eş zamanlı yapıldığını ifade etti.

Anbarpınar, Denetimli Serbestlik uygulamasının amacının hükümlülerin cezaevi koşullarında kalmadan, dışarda topluma adapte olarak, evlerinde, ailelerinden uzakta olmadan günlük hayatlarının idame ettirerek topluma uyum sağlaması olduğunu söyledi.

Anbarpınar, “Bu uygulamanın son derece başarılı olduğunu görüyoruz. Hükümlülerimiz birçok kamu kurumunda ücretsiz olarak çalışıyor. Bu tarz etkinliklerde bulunuyorlar. Bu etkinlikler bakanlığın koordinesinde daha da artırılacaktır. Bugün burada topluma ve devlete faydalı bir etkinlikte bulunuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, çevreye duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla yapılan bu etkinliğin vatandaşların yoğun olarak kullandığı Kafkasör Yaylası’nda yapılmasından dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

Elçin, “Her şeyden önce hükümlü arkadaşlarımızın topluma kazandırılması, onların bizden farklı olmadıklarını bizlere hissettirmesi, bizimde onları kucaklamamız adına güzel bir çalışma yapılmış. Bu işte emeği olan herkese Artvin Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Artvin Denetimli Serbestlik Müdürü Vekili Ali Fuat Kuşçu, kamu hizmeti amacıyla denetimli serbestlik temiz çere projesi kapsamında bir etkinlik planladıklarını kaydetti.

Kuşçu , “Temiz toplum, temiz çevre temiz temiz bir bilinle olur ile sözünden yola çıkarak bugün burada müdürlüğümüzce Artvin ilimizin marka yüzü olan Kafkasör mesire alanında bu etkinliği yaptık. Bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programa İl Sağlık Müdürü Vekili Sibel Ercan, İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt ve bazı ilgilerde katılarak hükümlülerle birlikte çevre temizliği yaptı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI