DELİKLİKAYA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

DELİKLİKAYA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

TRABZON-ARTVİN 31.08.2018 13:29:21 33 0
DELİKLİKAYA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Murgul ilçesinde henüz saklı bir cennet olan Delikli Kaya Şelalesi, bayram tatilini fırsat bilen birçok vatandaşın akınına uğradı.

Fotoğraf; Engin Tavlı

Haber;Hayati Akbaş

MURGUL-Murgul ilçesine bağlı Başköy'de, kayanın içinden akan su ile oluşan Delikli Kaya Şelalesi, el değmemiş doğası ile özellikle yaz aylarında birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Bayram tatilini de fırsat bilen vatandaşların akınına uğrayan Delikli Kaya Şelalesi, turizmde ilin en önemli değerlerinden biri olma yolunda.

-Ziyaretçilerini eşsiz doğasıyla adeta büyülüyor

Henüz saklı bir cennet olan Delikli Kaya’nın doyumsuz manzarasını görmeye gelen yerli ve yabancı turistler Delikli Kaya’ya hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan şelale ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Turistler, Delikli kaya ’da şelalenin altına girerek yazın bunaltıcı sıcağında serinlemenin keyfini çıkarıyorlar. Dingin bir atmosferde serinleme şansı yakalayan turistler Delikli Kaya’ya bir kez daha gelmek için adeta can atıyorlar.

-DOKA desteği ile şelale bölgesinde çevre düzenlemesi için proje yürütülüyor

Murgul ilçesine bağlı Başköy'de sarp ormanlık alanda, köylülerden başka kimsenin varlığını bilmediği kayanın içinden akan şelale bölgesine, birkaç yıl önce yol götürüldü. Tortul kayaç üzerindeki kireç ve kil taşının suyu aşındırmasıyla oluştuğu bilinen, 4 metre yarıçaplı doğal delikten akan suyun 7 metre yüksekten dökülmesi ile oluşan şelaleye, 'Delikli Kaya' adı verildi. Şelalenin fotoğrafları sosyal medyada paylaşılınca ünü kısa sürede yayıldı. Delikli Kaya Şelalesi'ni görmek isteyen yerli-yabancı turistler bölgeye akın ederken turizm şirketleri de turlar düzenlemeye başladı. Murgul Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile şelale bölgesinde çevre düzenlemesi için proje yürütülüyor.

-Tabela yetersiz

Ziyaretçiler de Delikli Kaya Şelalesi'nin büyüleyici güzelliği olduğunu belirterek, bölgenin doğal klima özelliği taşıdığını söyledi. Ziyaretçiler ayrıca, bölgeye gelebilmek için yol gösterici olan tabelaların eksikliğinden şikâyetçi olarak şelaleyi bulma noktasında zorluk çektiklerini de ifade ettiler.

Murgul İlçesi, doğuda Artvin İl Merkezi, batıda Arhavi İlçesi, kuzeyde Borçka İlçesi, güneyde Yusufeli İlçesi ile çevrili bulunmaktadır. İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği minimum 360 metre, maksimum 1100 metredir (Damar Beldesi). İlçenin yüzölçümü 406 kilometrekare olup, bu alanın yüzde 50’si ormanlık, yüzde 45’i çayır ve % 5’i de mera, kayalık ve taşlık alandan oluşmaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI