CUMHURİYET TIR’I HOPA’DA

CUMHURİYET TIR’I HOPA’DA

TRABZON-ARTVİN 29.05.2019 09:28:13 41 0
CUMHURİYET TIR’I HOPA’DA

Hopa’ya düştü.

Hayati Akbaş

HOPA-Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100 yılı-Milli Mücadele ve Atatürkçü Düşünce Derneği´nin kuruluşunun 30. yılı nedeniyle yola çıkan Cumhuriyet TIR’ının yolu Hopa’ya düştü.

Hopa Cumhuriyet Meydanında konuşlanan Cumhuriyet TIR´ı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Cumhuriyet Meydanında kapılarını açan Cumhuriyet TIR’ı vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. TIR’ın önünde stant açan ADD’de Atatürk konulu değişik objeleri ziyarete gelenlere sundu.

Hopa’ya gelen Cumhuriyet TIRı´ ile ilgili açıklamalarda bulunan ADD Hopa Şubesi Başkanı Hakan Gül; ' Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 100. Yılı- Milli Mücadele ve ADD´ in kuruluşunun 30. Yılı nedeniyle Cumhuriyet TIR´ları Anadolu yollarına düşmüştür. Genel Merkezimizin programladığı etkinlik kapsamında her bölgeye farklı TIR´larla gidiyoruz. Karadeniz Bölgesi´ne gelen TIR Arhavi’den sonra Artvin’e çıktı ve ardından bugünde Hopa’ya geldi. Cumhuriyet TIR’ımıza vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri sevindirmiştir. Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Okullarımızda öğrencilerimiz yoğun bir şekilde Cumhuriyet TIR’ımızı ziyarette bulundular. TIR’ımızda bulunan görevliler ve Hopa ADD yönetici ve üyeleri de öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza bilgiler vermişlerdir.

Atatürk ve silah arkadaşları yani Türk Halkı birlik olup ülkemizi işgal eden emperyalist ülkelere karşı asrın değil, tüm asırların en büyük mücadelesini vererek 7 düvel dediğimiz ülkeleri Anadolu´dan kovarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Tabii ki kolay olmadı. Yıllarca Kurtuluş Savaşları vermişiz. Yoksulluk içinde, uzun yıllar süren savaşlar sonunda Osmanlı büyük ölçüde topraklarını kaybetti. Elimizde kalan son toprak Anadolu´yu da Sevr’e anlaşmasıyla elimizden almışlardı.

Eğer bu anlaşma sağlansa yürürlüğe girse Anadolu elimizden çıkıyordu. Burada hemşerimiz Vazriyalı Ali Rıza Paşa´nın bu anlaşmaya karşı çıkan ilk paşa olduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk´e verdiği desteği çok iyi biliyoruz. Her Artvinli ve her Hopa’lı bu bilgiden haberdardır. Ziyarette bulunan öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet TIR’ı akşam saatlerine kadar ziyaretçi akınına uğradı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI