CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARTVİN’DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARTVİN’DE

TRABZON-ARTVİN 2.03.2019 09:18:11 58 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARTVİN’DE

Artvin’de 145 Yatırım Erdoğan Tarafından Hizmete Açıldı

Hayati Akbaş

ARTVİN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesinde toplu açılış törenine ve Artvin Mitingine katılmak üzere Artvin’e gelerek 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Artvin halkına hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Artvin'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, AK Parti döneminde 9 milyon yeni istihdam oluşturduklarını belirterek, 'Bu yılsonuna kadar TOBB ile birlikte çalışıyoruz. 2,5 milyon işsize inşallah iş temin edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreni öncesi yaptığı konuşmasına bir şiir ile başladı. Erdoğan okuduğu şiirde, “ Topla gönül şu Artvin’in gülünden. Şavşat’tan, Borçka’dan Yusufeli’nden. Hopa’dan anlarsın deniz dilinden. Bak Çoruh namını yayıp geliyor. Söz geçirmiş topraklara taşlara. Dönmüş kanat açıp uçan kuşlara. Gökyüzünden bakıp Ardanuçlulara, döne döne yola uymuş geliyor. Artvin Halife Harun Reşit’in, Sultan Alpaslan’ın, Fatih’in, Yavuz’un, Kazım Karabekir’in yadigârı Artvin. İskitler’den hazarlara kadar, tarihte tüm önemli medeniyetlerin gözde şehri Artvin. Tabiatı güzel, havası güzel, insanı bir başka güzel Artvin. Bin bir çeşidin, bin bir lezzetin güzelliği Artvin. Cennet bahçelerinin timsali Artvin. Bitkisiyle yeşilin başkenti Artvin. Kardeşliğin, birliğin, dayanışmanın şehri Artvin. Müziğiyle, folkları ile kültürümüzü besleyen Artvin. Turizm’i ile barajları ve madenleri ile ülkemizin iftiharı Artvin sizleri bir kez daha gönülden selamlıyorum. Arhavi’yi, Hopa’ya, Kemalpaşa’yı, Borçka’yı, Ardanuç’u, Murgul’u, Şavşat’ı, Yusufeli’ni selamlıyorum” diyerek başladı.

Konuşmasına devam eden Erdoğan, ismini Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’den alan Kemalpaşa beldesini ilçe yapma sözü verdiklerini ve bugün buraya bu ilçe sözünü tutmuş bir lider olarak geldiğini belirterek devam ederken; “ Biz buyuz. Sözümüzde dururuz. Söz verdik ve İsmini Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemalpaşa’dan alan Kemalpaşa’yı ilçe yaptık mı? Bugün Sarp Sınır Kapısı’nın modernizasyonun undan sonra hizmete girmesi için düzenlediğimiz açılış merasimimizi gerçekleştireceğiz. Ve Sarp Sınır Kapısı’nı Kemalpaşa ilçemize emanet ediyoruz.

Artvin hizmetin, yatırımın ve eserinin kıymetini bilir. Artvin’in tercihini 31 Mart’ta gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Artvin istikbalimize, istiklalimize göz dikenlere 31 Mart’ta bir kez daha derslerini veriyor muyuz? 31 Mart’ta bir kez daha Milli İradeye sahip çıkıyor muyuz? Artvin 31 Mart’ta bir kez daha tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? 31 Mart’ta ülkemizin istikbaline göz dikenlere derslerini verecek miyiz? 31 Mart’ta memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Gönül belediyeciliğine mührü vuruyor muyuz? Merkez’de ve tüm ilçelerde 31 Mart’ta sahip çıkıyor muyuz? İşte benim gurur duyduğum gönül verdiğim Artvin budur.

Artvin’i çok seviyoruz. Ardahan’dan helikopterler ile buraya sis yüzünden ulaşamadık. Karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik ve barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. Barajlar ve o güzellikler inanın 5 sene sonra barajlar nedeniyle yapılan yollarla çok daha güzel olacak. Biz ne dedik bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Bugün Yusufeli Barajı’nı da helikopterle dolaşacağız. Yusufeli ilçesini yeniden başka bir ilçe kuruyoruz. Bambaşka, denize nazır ve yalıları olan bir ilçe kuracağız. Türkiye’de örnek gösterilecek bir ilçe kuruyoruz” diye konuştu.

Artvin’e 17 Yılda 26 Katrilyon Yatırım Yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Artvin’e 17 yılda 26 katrilyon yatırım yaptıklarını belirterek; “ Son 17 yılda Artvin’e 26 Katrilyon yatırım yaptık. Dile kolay. 26 Katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımlarını buraya yaptık. Çoruh Nehri’ni altın gerdanlıklarla donattık. Türkiye’nin en yüksek ve Dünya’nın 6.cı barajı Deriner Barajı’nı buraya yaptık. Bu barajla birlikte Artvin marka oldu. Sadece ülkemizde değil Artvin, Dünya’da marka oldu. Şimdi de ülkemizin kendi alanında en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’i yapıyoruz. 1.888 milyon kilovat saat elektrik sağlayacak. Ülkemize 450 Milyon TL katkı sağlayacağız. Artvin şehir girişinde içerisinde sosyal ve kültürel tesislerin, seyir terasları ve gezi alanlarının olduğu Çoruh Park’ı yaptık” diyerek Artvin’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Artvin’deki yatırımları anlatmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaşımda 22 kilometreden devam aldığımız bölünmüş yolu 46 Kilometreye çıkardık. Ülkemizin ikinci en uzun çift tüplü tünelini kim yaptı? Biz ne dedik biz Ferhat’ız, Ferhat. Dağları deldik size ulaştık. Âşık olursan, dertli olursan dağları da delersin maksuduna ulaşırsın. Böylece Hopa Dağı’ndaki birçok kazaların yaşandığı sıkıntıları çözdük. Kalan kısmının da ihalesine çıkıyoruz. Sahara ve Macahel ile ilgili çalışmalara başlıyoruz. Artvin-Erzurum ayrımı Oltu-Olur yolunu ve 17 tüneli bu yıl bitiriyoruz. Borçka-Artvin ayrımı, Artvin-Ortaköy, Şavşat yolu ve Ardanuç yolunu, Borçka Muratlı Camili yollarını tamamlıyoruz” diyerek ulaşım yatırımlarının tamamlanan kısımlarını anlattı.

Artık Artvinli kendi havalimanını kullanacak

Borçka Güreşen köprüsünün inşaatına başladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı konusunda açıklamalarda bulunarak konuşmasına devam etti. Erdoğan konuşmasında; “ Borçka Güreşen köprüsünün inşaatına başladık. Rize ve Artvin’e hizmet verecek 1 milyar 750 milyona mal olan havalimanımızın yapımı devam ediyor. Artık kendi havalimanına gideceksiniz. Nereye yapıyoruz yine denizin üzerine yapıyoruz. Dünya’da eşi benzeri yok. Parmak sayılarını geçmez. Ordu-Giresun’dan sonra ikinciyi yapıyoruz. Hava yollarını halkın yolu yaptık. Ben Rize’ye gelirken orayı kullanacağım, sizde Artvin’e gelirken orayı kullanacak. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli ülkemizin ikinci deniz dolgusu havalimanını yapıyoruz. Havalimanımızı 2022’de hizmete sunmayı hedefliyoruz. Öyle kolay bir iş değil. Dağları deliyoruz. Kolay bir iş değil ama iman öyle bir şey ki tekeden bile süt çıkarır.

Çiftçilerimize 3.5 milyon TL 2002’de destek verilmiş iken 2018’de 88 milyona çıkardık. Artvinli çiftçilerimize bugüne kadar 606 Milyon TL tutarında tarımsal destek verdik. Bay kemal ne diyor, çiftçi öldü. Ya eline dizine dursun. Ben sana resmi rakamları veriyorum. Artvinli iş insanlarımıza girişimcilerimize yaklaşık 3 milyar lira yatırım teşviki verdik. 2.023 kardeşimize iş verdik. Arhavi’ye bir organize sanayi kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. 800 kişiye burada iş sahibi yapacağız.

Artvin’i doğalgaza geçtiğimiz yıl kavuşturduk mu? Şimdi düğmeye basıyorsun daire ısınıyor. Modern olmak bu, medeni olmak bu” dedi.

Artvin’de 1 Milyar 252 Milyon TL yatırım bedelli hizmetleri hizmete açtı

“Bugün 1 Milyar 252 milyon TL yatırım bedelli 145 kalem eser ve hizmetin toplu açılış törenini yapıyoruz hizmete açıyoruz” diyerek hizmetleri tek tek sayan Cumhurbaşkanı saydı.

Erdoğan konuşmasında; “Cankurtaran tüneli geçtiğimiz yıl bu günlerde hizmete girmişti. Resmi açılışını da yapmış oluyoruz. İl ve ilçe belediyemizin yatırımlarını açıyoruz. Sarp Sınır Kapısı’nı hizmete açıyoruz. Gümrük kapılarımızı yenileme çalışmalarımız kapsamında Sarp’taki giriş çıkış sayısını 8’dan 12’ye çıkardık. Yaya geçişlerini rahatlattık. 2016 Kasım’da başlayan çalışmalar nihayet bitti. Yaya tünelinin faaliyete geçmesi biraz gecikecek ama diğer kısımlar hizmete başladı. Sarp Sınır Kapısı’nın yeni tesisleri ülkemize, Artvin’e ve Gürcistan’a hayırlı uğurlu olsun, diyorum. Buradan canlı yayında yapacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hanımefendi ve Gürcü yetkililere oradan canlı yayına bağlanacağız ve hizmete açacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki dönem daha büyük hizmetler vermeye devam edeceğiz. Artvin 31 Mart’ta bir kez daha hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? Memleket işi gönül işi diyenlerle yola devam ediyor muyuz? İstikrar ve güvenden yana oy kullanıyor muyuz? 31 Mart’ta AK Parti ve Cumhur ittifakı diyor muyuz?” diye konuştu.

Türkiye zenginleştikçe büyüyecek ve 82 Milyon vatandaşımız bu zenginlikten yararlanacak

Türkiye’nin her geçen gün zenginleşip büyüdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan; “ Türkiye zenginleştikçe ve büyüdükçe 81 ilimiz ve 82 milyon vatandaşımız faydalanmaya devam edecek. Ardahan bugün bir başka güzel idi. Ve Artvin’e selam gönderdiler. Selamlarını getirdim.

Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Her kapıya gideceğiz. Sadece Artvin değil görevimiz. Artvin’in büyükşehirdeki akrabaları arayacak mıyız? Bu iş ihmale gelmez.

Neden biliyor musunuz? Bu bir beka meselesidir. Kimlere karşı hani bir ittifak var ya? Bölücü terör örgütünün desteklediği partinin de olduğu bir parti var. Bu ittifaka destek verecek misiniz? Biz bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu bir beka sorunudur” dedi.

Kürdistan istiyorsanız defolun gidin Kuzey Irak’a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sinevizyon eşliğinde HDP’li isimlerin daha önce kullandıkları Kürdistan’a ve PKK’ya ilişkin görüntüleri gösterdikten sonra Kürdistan isteyenlerin Kuzey Irak’a gitmelerini istedi. Erdoğan konuşmasının son bölümünde bu konuya değinerek; “

Kardeşlerim bizim ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Niye beka meselesi dediğimizi anlıyor musunuz? Bizim Güneydoğu’muz, Doğu Anadolumuz, İç Anadolu’muz, Karadeniz’imiz, Egemiz, Akdeniz’imiz, Marmara Bölgemiz var. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge yok. Bizim vatanımız burası ve burada Kürdistan yok. Çok istiyorsanız gidin Kuzey Irak’a defolun gidin. Ne diyor biz sırtımızı PKK’ya dayadık diyorlar. Biz nereye dayadık halka ve hakka dayadık. Bizim farkımız bu.

Türkiye’de hükümetlerimiz döneminde 9 milyon yeni istihdam sağlayarak rekor kırdık. Bu yıl 2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız. İşgücüne katılma oranı yüzde 30’dan yüzde 40’a dayandı. İstikrar ve güven içerisinde yüzde 7,8 oranında büyüme sağladık. Bu bay kemal SSK Genel Müdürü değil miydi? Ya bir hastaneyi idare edemedi. Buna ülke teslim edilir mi?

SSK Genel Müdürlüğü’nü yapamayan birisi bir kaset ile CHP’nin başına geldi. 9 seçimde 9 mağlubiyet aldı ama koltuğa öyle bir yapıştı ki bir türlü kalkamıyor. Ona onuncu seçimde de bir mağlubiyet yaşatmaya hazır mıyız? Ben sizden galibiyet bekliyorum” diyerek destek istedi.

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Bayrak vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümünde, Rabia vurgusunda bulunarak vatandaşlardan 31 Mart’ta tüm belediye başkan adaylarına destek istedi. Erdoğan konuşmasını her zaman olduğu gibi yine Rabia ile tamamladı. Erdoğan; “Kardeş olacağız, diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 31 Mart Artvin’imiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olsun İnşallah” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sarp’ta kapasite yıllık 700 Bin araç ve 7 Milyon kişiye çıkarıldı

Daha sonra Sarp Sınır Kapısı’nın modernize edilmesi ile birlikte resmi açılışını gerçekleştiren Erdoğan, “Sarp Sınır Kapısı'ndaki giriş çıkış sayısını 8'den 12'ye çıkardık. Gümrük sahasını 9 bin metrekareden 46 bin metrekareye çıkardık. Yılda yaklaşık 700 bin araç ve 7 milyon kişinin giriş çıkış yaptığı yeni tesislerinin ülkemize Artvin'e ve komşumuza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Sarp Sınır Kapısı’nın modernize edildikten sonraki resmi açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,Artvin’de açılışı gerçekleştirirken Artvin Valisi Yılmaz Doruk, eski bakanlardan Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe diğer protokol üyeleri Erdoğan’a eşlik ettiler. Sarp Sınır Kapısında ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gürcü yetkililer tarafından kurdele kesilirken Bakan Pekcan, Türkiye’de ticaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde hızla büyümeye devam edeceği vurgusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin’deki 145 kalem yatırımın da açılışını gerçekleştirerek hizmet ve yatırımların hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Erdoğan, daha sonra Artvin ve ilçelerinin belediye başkan adayları ile birlikte halkı selamladıktan sonra karayolu ile Rize’ye hareket etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI