COVİD-19 AŞILAMA HİZMETİ BAŞLADİ.

Türkiye’de sağlıkçıların aşlamasına paralel olarak Hopa’da da sağlıkçıların aşlamasına başlandı.

TRABZON-ARTVİN 15.01.2021 12:04:40 68 0
COVİD-19 AŞILAMA HİZMETİ BAŞLADİ.

Hayati Akbaş

HOPA-Çin ‘den getirilen 3 milyon doz korona virüs aşısının analizlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun “Acil Kullanım Onayı” vermesiyle Sinovac’ın ürettiği CoronaVac aşısının ilk dozu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerine 13.01.2021 de yapıldı. ”Öncelikli Grupların Aşılama Hizmeti” kapsamında ilk sırada yer alan sağlık çalışanlarının ardından sırasıyla hangi grupların aşılanmaya başlanacağı basın, web sitesi vb. yollarla vatandaşlara duyurulacağı açıklandı..

Hopa’da Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hastane ve Aile Sağlığı Merkezlerine aşılar 14.01.2021 tarihinde ulaştırıldığı açıklandı. E-nabız ve Mhrs sistemlerinden randevu alan sağlık çalışanlarının gün içerisinde kendilerine verilen randevu saatinde aşıları uygulandı. Aşılanmanın öncülüğünü üstlenen Hopa Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Mehmet Şeker E- nabız’dan randevusunu alarak 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde 1.doz aşısını oldu.

Hopa Toplum Sağlığı Başkanı Doktor Mehmet Şeker : “Pandemiyle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına Artvin ili genelinde 14.01.2021 tarihi itibariyle CoronaVac aşısı yapılmaya başlandı. Bu süreçte 1 yıldır korona virüs pandemisiyle mücadele ediyoruz ve hastalığın nelere yol açacağını hep birlikte gördük. Pandemilerin en olumsuz etkisi sağlık sistemini ve ekonomiyi çökertmesidir. Aşı karşıtlığı pandeminin çözümü değildir. Bu virüsü ortadan kaldırmak istiyorsak aşılanma önemli kilit noktadır. Bu nedenle aşılanacak sağlık çalışanlarımıza ve daha sonrasında takvime göre aşılanacak herkes sırası geldiğinde en kısa zamanda aşılarını olsunlar. Olsunlar ki eski sosyal hayatlarımıza en kısa zamanda dönebilelim.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI