CORONAVİRUS TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR

Hopa Devlet Hastanesi coronavirus önlemleri kapsamında hastanede bulaşma riskini asgariye indirmek adına tüm imkânları seferber ediyor.

TRABZON-ARTVİN 4.04.2020 10:20:46 21 0
CORONAVİRUS TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa Devlet Hastanesi coronavirus önlemleri kapsamında hastanede bulaşma riskini asgariye indirmek adına tüm imkânları seferber ediyor.

Hopa Devlet Hastanesinden hizmet almak isteyen vatandaşlar ön triyaj uygulamasından geçirilerek ateşi ölçülüyor ve kısa anamnez alındıktan sonra hastaya maske verilerek takılmasını zorunlu tutuyor.

Triyajda riskli bulunan hastalar önce solunum polikliniğine yönlendirilip detaylı tetkikleri yapılıyor.

Ayrıca hastaların duyarlılığı sayesinde hastanede hiç bir yoğunluk yaşanmadığı öğrenildi. Hastaların acil olmayan durumlardaki mağduriyetini gidermek adına il sağlık müdürlüğü öncülüğünde Hopa kaymakamlığının da desteğiyle kurulan evde sağlık ekibi sayısı üçe yükseltildi. Bu ekipler en uzak köyler de dahil günlük yaklaşık 40 hastaya hizmet verdiği açıklandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN HOPA’YA 1 AMBÜLANS DAHA VERİLDİ.

Artvin İl sağlık müdürlüğü tarafından sadece evde sağlık hizmetleri hastalarında kullanılmak üzere 1 adet ambulansı Hopa Devlet hastanesine kalıcı olarak tahsis etti. Evinde durumu değerlendirilen hastalar gerekli görüldüğü halde bu ambulansla hastaneye getirilecek.

HASTANE DÜZENLİ ARALIKLARLA DEZENFEKTE EDİLİYOR

Ayni zamanda hastane düzenli aralıklarda dezenfekte ediliyor. Devletin, İlgili tüm kurumların ve Hastanenin almış olduğu kararlar ve tedbirler ışığında, saglik çalışanlarının gayreti ve halkın da desteği ile bugüne kadar Hopa Devlet hastanesinde pozitif vaka ile karşılanmadı

LUTFEN ZORUNLU OLMADIKCA EVDEN CIKMAYIN


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI