CİHA KALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Arhavi’nin önemli tarihi adreslerinden biri olan Ciha kalesini turizme kazandırma adına önemli çalışmalar yapılıyor.

TRABZON-ARTVİN 29.04.2020 15:54:15 183 1
CİHA KALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Arhavi’nin önemli tarihi adreslerinden biri olan Ciha kalesini turizme kazandırma adına önemli çalışmalar yapılıyor

Ciha kalesinin Turizme kazandırılması için geçmiş yıllarda çalışma başlatılması için girişimlerde bulunan İstanbul Arhavililer Derneği (İSTAD) çalışmaların bugün geldiği nokta hakkında bilgilendirmede bulundu.

İstanbul Arhavililer Derneği Başkanı Tuncer Torunlar imzası ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Değerli Arhavili dostlar; Arhavi’mizin 2010 yılında koruma altına alınmış kültürel ve tarihi değeri olan Ciha Kalesi’nin restorasyonu için 2019 yılında bir kısım izinler alınmış ve çalışmalara başlanmıştı.

Artvin İl Genel Meclisindeki toplantıda İl Genel Meclis Üyemiz Sn. Hüseyin Uzunhasanoğlu’nun bu konudaki girişimleri ile alınan kararla ve Artvin Valiliğimizinde onayı ile ilk etapta Ciha kalesinin bulunduğu bölgeye ulaşım yolunun genişletilmesi, enerji hatları düzenlemesinin yapılması için avan proje çalışmalarının tamamlanmış olduğunu, Artvin Valimizinde ağaçlandırma çalışması için yerinde yaptığı tespit ile en kısa zamanda yolun başlanması onayının verildiğini öğrendik.

Bu konuda çok emek harcayan, turizm projelerine çok önem veren ve her zaman bizimle fikir alışverişinde bulunan Artvin İl Genel Meclis Üyemiz ve Turizm Projelerinden Sorumlu Sn. Hüseyin Uzunhasanoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.

Ülkemizdeki virüs salgını sonrası hayat normale dönünce Ciha ’ya çıkan yolun genişletme çalışmasına hayırlısı ile başlanacaktır.

Yol, enerji hattı ve aydınlatma işi tamamlandıktan sonra DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından kale ve etrafınındı kapsamı içinde olacağı bölgenin turizm planlaması çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılacağının ve bu çalışmalar için gerekli ödeneklerinde hazır olduğunu öğrendik. Arhavili hemşerilerimizin ve Turizm sektörünün bilgisine sunarız. Saygılarımızla”


Anahtar Kelimeler:
Zeki Fidan
30.04.2020 13:35:00
Bir CİHA kalesi de Yücehisar'da var. Onunda turizme kazandırılmasını ve haberinin yapılmasını bekliyoruz

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI