Çevre Platformu Buluşması

Türkiye geneli kurulmuş olan "Artvin Çevre Platformu" Üyeleri Ardanuç'ta buluştu.

TRABZON-ARTVİN 17.08.2020 10:48:18 22 0
Çevre Platformu Buluşması

Hayati Akbaş

ARTVİN-Türkiye geneli kurulmuş olan 'Artvin Çevre Platformu' Üyeleri Ardanuç'ta buluştu. Ağustos ayının ilk haftası, Ardanuç Belediyesi ev sahipliğinde, Artvin'in ilçe temsilcileri, Artvin'in sorunları ve kooperatifçilik gündemli toplantı ile buluşan üyeler, Artvin'in çevre sorunları ile Kooperatifçiliğin bir bütün olduğu, üretimin ve turizmin Artvin ekonomisine girdi sağlayacağı, Artvin doğasını tahrip edecek projelere destek verilmesinin önlenmesi değerlendirildi.

Ardanuç'ta kurulan, 'SS Ardanuç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi' İlk çalışmasını Ardanuç'taki tarımsal üretimi geliştirmek için on bin adet Lavanta fidesi ekimi ile örnek bir çalışma başlatmıştır. Bu ve buna benzer çalışmaların diğer ilçelerde de uygulanması için gerekli araştırmaların yapılması değerlendirildi. Artvin'de her türlü ürünün yetiştiği, toprakların üretime elverişli olduğu gözlemlenmiştir. Artvin'in geleceği ve kalkınması için, görüş ve öneriler alınarak istişareler yapıldı.

Artvin Çevre Platformu temsilcisi “Bu toplantıya ev sahipliği yapan Ardanuç Sayın Belediye Başkanı Yıldırım Demir'e, toplantımızı organize eden, Platform üyesi Sayın Gürsel Kaya'ya ve Türkiye'nin diğer illerinden gelen Artvin gönüllülerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi..


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI