CERATTEPE DAVASIERTELENDİ

CERATTEPE DAVASI ERTELENDİ

TRABZON-ARTVİN 11.09.2018 07:01:15 14 0
CERATTEPE DAVASIERTELENDİ

Artvin Cerattepe Davası’nda karar ertelendi. Dava 5 Aralık’a ertelenirken, yargılanan gençler duruşmaya ‘Maden’e Hayır’ kıyafetleriyle katıldılar.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Cerattepe Davası’nda karar ertelendi. Dava 5 Aralık’a ertelenirken, yargılanan gençler duruşmaya ‘Maden’e Hayır’ kıyafetleriyle katıldılar.

Artvin’in en büyük sorunu olarak kabul edilen Cerattepe davasında mahkeme ertelemede bulundu.

Artvin Halkevi Şubesi Başkanı Dursun Ali Koyuncu, Halkevi Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk, Ayla Atlılar ve TKP Artvin İl Başkanı Emre Sümenoğlu ve Salahattin Daşlı hakim karşısına çıktı. 7 Eylül 2018 Cuma günü yapılan duruşma 5 Aralık 2018 tarihine ertelendi.

Üstlerinde “MADENE HAYIR” tişörtleriyle gelen gençler, Cerattepe davasının haklı bir dava olduğunu, sözkonusu olan doğa ve yaşam alanları, dolayısıyla Artvin’in tümü olduğuna vurgu yaptı. Artvin Halkı’nın haklı bir dava yürüttüğünü, bugüne kadar mahkemelerin Cerattepe gibi bir doğa ve yaşam alanı içinde madenciliğin yapılamayacağı kararı bir çok kez verilmesine rağmen, devletin burada madenciliğin yapılamayacağına dair kesin karar verdiğini, bunun neticesinde Kanadalı firmanın kovulduğunu, ancak 2012 yılında hiçbir gerekçeli karar öne sürmeden ihaleye açıldığını anlatan Halkevi Başkanı Dursun Ali Koyuncu ve üyeleri, haklı ve onurlu mücadeleye devam edeceklerine vurgusunda bulundular.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI